
Bakt sitronkylling med soppsaus
Lær hvordan du lager saftig sitronkylling med kremet soppsaus. En enkel og smakfull oppskrift som passer til hverdag og fest. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 6 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar
- 3. 1 sitron
- 4. 1/4 kopp smør
- 5. 3 koppar ferske, skivede sopp
- 6. 2 ss allsidig mel
- 7. 1/2 kopp kyllingkraft, eller meir etter behov
- 8. 1 ss finhakka fersk persille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 22. Hell olivenolje i en 20x20 cm (8x8 tommer) glassform. Legg kyllingbrystene i formen, og dekk hver side med olje. Press saften av 1/2 sitron over hvert kyllingbryst. Skjær resten av sitronen i skiver og legg en sitronskive på toppen av hvert kyllingstykke.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til det ikke lenger er rosa i midten, og saften renner klart, ca. 30 til 40 minutter. En steketermometer som settes inn i midten skal vise minst 74 grader C (165 grader F).
- 44. Smelt smør i en stekepanne over middels varme; tilsett sopp. Kok og rør til soppen er brun og væsken har fordampet, ca. 6 minutter. Strø mel over soppen og rør til det er dekket. Tilsett kyllingkraft og rør for å lage en middels tykk saus. La sausen redusere, og juster med litt mer kraft for å få en kremet konsistens. Tilsett fersk persille helt på slutten. Skje sausen over de stekte kyllingbrystene.