
Superenkel eple- og kaneldessertkreper
oppskrift på en enkel og smakfull eple-kanel dessert crepes som er perfekt for enhver anledning. rask, lett og deilig dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 teskje granulert sukker
- 1/4 teskje maisstivelse
- 1/8 teskje kanel
- En klype salt
- 1/2 kopp hakket Fuji-apple
- 1/8 teskje sitronsaft
- 1 spiseskje lett- eller fettfattig kremost, romtemperert
- 1/2 kopp fettfri pisket krem, tint fra fryseren
- To ferdiglagde dessertkreper på 23 cm (kan finnes i frukt- og grøntavdelingen)
- 1 teskje fettfri eller lett karamellsaus, romtemperert
- Melis, til valgfri pynt
Fremgangsmåte
- 1I en liten non-stick-kjele på komfyren, bland sukker, maisstivelse, kanel og salt med 2 spiseskjeer kaldt vann. Rør for å løse opp. Tilsett epler og sitronsaft, og rør. Kok opp på middels varme og dekk til. Kok til eplene er myke og væsken har tyknet, ca. 5 minutter, og rør ofte av og til.
- 2Fjern kjelen fra varmen og overfør blandingen til en bolle. La den avkjøles i noen minutter. Rør inn kremost grundig. Vend inn pisket krem.
- 3Legg pannekakene flatt på en tørr overflate. Fordel epleblandingen jevnt mellom pannekakene. Brett hver pannekake som en konvolutt, først inn sidene, og deretter rull den opp fra bunnen.
- 4Varm opp en stekepanne med non-stick-spray til middels varme. Legg pannekakene i pannen med sømmen ned. Stek dem til de er lett brune, ca. 1 minutt på hver side. (Vend forsiktig.)
- 5Anrett pannekakene på tallerkenen og drypp dem med karamellsaus. Hvis du vil, strø over melis. Ikke pass ut av deg mens du nyter dem!