Superenkel eple- og kaneldessertkreper

Superenkel eple- og kaneldessertkreper

oppskrift på en enkel og smakfull eple-kanel dessert crepes som er perfekt for enhver anledning. rask, lett og deilig dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 teskje granulert sukker
  • 1/4 teskje maisstivelse
  • 1/8 teskje kanel
  • En klype salt
  • 1/2 kopp hakket Fuji-apple
  • 1/8 teskje sitronsaft
  • 1 spiseskje lett- eller fettfattig kremost, romtemperert
  • 1/2 kopp fettfri pisket krem, tint fra fryseren
  • To ferdiglagde dessertkreper på 23 cm (kan finnes i frukt- og grøntavdelingen)
  • 1 teskje fettfri eller lett karamellsaus, romtemperert
  • Melis, til valgfri pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten non-stick-kjele på komfyren, bland sukker, maisstivelse, kanel og salt med 2 spiseskjeer kaldt vann. Rør for å løse opp. Tilsett epler og sitronsaft, og rør. Kok opp på middels varme og dekk til. Kok til eplene er myke og væsken har tyknet, ca. 5 minutter, og rør ofte av og til.
  2. 2Fjern kjelen fra varmen og overfør blandingen til en bolle. La den avkjøles i noen minutter. Rør inn kremost grundig. Vend inn pisket krem.
  3. 3Legg pannekakene flatt på en tørr overflate. Fordel epleblandingen jevnt mellom pannekakene. Brett hver pannekake som en konvolutt, først inn sidene, og deretter rull den opp fra bunnen.
  4. 4Varm opp en stekepanne med non-stick-spray til middels varme. Legg pannekakene i pannen med sømmen ned. Stek dem til de er lett brune, ca. 1 minutt på hver side. (Vend forsiktig.)
  5. 5Anrett pannekakene på tallerkenen og drypp dem med karamellsaus. Hvis du vil, strø over melis. Ikke pass ut av deg mens du nyter dem!