Grillet tilapia med mangosalsa

Grillet tilapia med mangosalsa

Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på grillet tilapia med mangosalsa. Perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2. 1 spiseskje sitronsaft
  • 3. 1 spiseskje finhakket fersk persille
  • 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1 teskje tørket basilikum
  • 6. 1 teskje malt svart pepper
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 2 (170 gram) tilapiafileter
  • 9. 1 stor moden mango, skrelt, uten stein og i terninger
  • 10. 1/2 rød paprika, i terninger
  • 11. 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 12. 1 spiseskje hakket fersk koriander
  • 13. 1 jalapeño, uten frø og finhakket
  • 14. 2 spiseskjeer limesaft
  • 15. 1 spiseskje sitronsaft
  • 16. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen extra-virgin olivenolje, 1 spiseskje sitronsaft, persille, hvitløk, basilikum, 1 teskje pepper og 1/2 teskje salt i en bolle, og hell det i en reseptpose med lukking. Legg i tiliapiafiletene, dekk med marinaden, klem ut overflødig luft og lukk posen. Mariner i kjøleskapet i 1 time.
  2. 22. Lag mango-salsa ved å blande mango, rød paprika, rød løk, koriander og jalapeño i en bolle. Tilsett limesaft og 1 spiseskje sitronsaft, og vend godt. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett i kjøleskapet til servering.
  3. 33. Forvarm utendørsgrillen til middels høy varme, og pensle risten lett med olje.
  4. 44. Ta tiliapia ut av marinaden, og rist av overflødig. Kast resten av marinaden. Grill filetene til fisken ikke lenger er gjennomsiktig i midten, og flaker lett med en gaffel, 3 til 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på filetene. Server tiliapiaen toppet med mango-salsa.