
Grillet tilapia med mangosalsa
Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på grillet tilapia med mangosalsa. Perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2. 1 spiseskje sitronsaft
- 3. 1 spiseskje finhakket fersk persille
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 1 teskje tørket basilikum
- 6. 1 teskje malt svart pepper
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 2 (170 gram) tilapiafileter
- 9. 1 stor moden mango, skrelt, uten stein og i terninger
- 10. 1/2 rød paprika, i terninger
- 11. 2 spiseskjeer finhakket rødløk
- 12. 1 spiseskje hakket fersk koriander
- 13. 1 jalapeño, uten frø og finhakket
- 14. 2 spiseskjeer limesaft
- 15. 1 spiseskje sitronsaft
- 16. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen extra-virgin olivenolje, 1 spiseskje sitronsaft, persille, hvitløk, basilikum, 1 teskje pepper og 1/2 teskje salt i en bolle, og hell det i en reseptpose med lukking. Legg i tiliapiafiletene, dekk med marinaden, klem ut overflødig luft og lukk posen. Mariner i kjøleskapet i 1 time.
- 22. Lag mango-salsa ved å blande mango, rød paprika, rød løk, koriander og jalapeño i en bolle. Tilsett limesaft og 1 spiseskje sitronsaft, og vend godt. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett i kjøleskapet til servering.
- 33. Forvarm utendørsgrillen til middels høy varme, og pensle risten lett med olje.
- 44. Ta tiliapia ut av marinaden, og rist av overflødig. Kast resten av marinaden. Grill filetene til fisken ikke lenger er gjennomsiktig i midten, og flaker lett med en gaffel, 3 til 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på filetene. Server tiliapiaen toppet med mango-salsa.