Hello Fresh Mobile Banner
Hjemmelagde sprøe krydrede pommes frites

Hjemmelagde sprøe krydrede pommes frites

Lagre denne enkle oppskriften på sprø, krydret french fries som gir perfekt smak og tekstur. Ideell som snacks eller tilbehør for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 1/2 pund russetpoteter, skrellet
  • 1 kopp allsidig mel
  • 1 teskje hvitløksalt
  • 1 teskje løksalt
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje paprika
  • 1/2 kopp vann, eller etter behov
  • 1 kopp vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær potetene i French fries, og legg dem i kaldt vann slik at de ikke blir brune mens du forbereder oljen.
  2. 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Mens oljen varmes, sikt mel, hvitløkssalt, løkssalt (vanlig salt) og paprika i en stor bolle. Rør gradvis inn nok vann slik at røren kan helles fra en skje.
  3. 3Dypp potetbåtene i røren én om gangen, og legg dem i den varme oljen slik at de ikke berører hverandre i starten. Frityrstengene må legges i pannen én og én, ellers vil de klumpe seg sammen. Stek til de er gyldne og sprø. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.