
Eple- og smørstekt svinenakke
Prøv vår deilige oppskrift på Apple Butter Pork Loin – smakfull, enkel å lage, perfekt for helgekosen. En smak av høst i hver munnfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 2 (2 pund) uten ben av svinefilet, stek
- krydder-salt etter smak
- 2 kopper eplejuice
- 1/2 kopp eplesmør
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer vann
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt nellik
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Krydre svinefiletene med krydderisalt, og legg dem i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form eller liten stekepanne. Hell eplejuice over svinen, og dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie.
- 3Stek i 1 time i den forvarmede ovnen. Mens svinen steker, bland sammen eplesmør, brunt sukker, vann, kanel og nellik. Ta svinefiletene ut av ovnen, og smør dem med eplesmørblandingen.
- 4Dekk til, og sett tilbake i ovnen i 2 timer, eller til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel.