
Svinefilet med eple- og sennepsglasur
oppskrift på saftig svinestek med en deilig eple- og sennepsglaze. perfekt til søndagsmiddagen eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (4 1/2 til 5 1/2 pund) benfri svinefilet med bein, enderull
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopper eplejuice
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 3 spiseskjeer krydret brunsennep
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Ta svinekjøttet ut av kjøleskapet 45 minutter før du skal steke det, for å la det komme til romtemperatur.
- 2Plasser svinekjøttet i en stekepanne med rist eller på et bakepapir, med fettsiden opp, og krydre med salt og pepper. Sett det inn i ovnen og stek i 1 time. I mellomtiden lager du glasuren.
- 3I en kjele over middels høy varme, kok opp eplejuicen og la den redusere til halvparten, ca. 10 minutter. Rør inn brunt sukker, soyasaus, Worcestershire-saus og sennep, og la det småkoke til det tykner, ytterligere 5 til 7 minutter.
- 4Etter at svinekjøttet har stekt i 1 time, begynner du å pensle det med glasuren hver 15. minutt. Kok til kjøttet har en innvendig temperatur på 65 grader Celsius, omtrent 2 timer totalt. Ta det ut av ovnen, gi det et nytt lag med glasur, og la det hvile, uten å dekke det til, i 15 minutter før du skjærer i det. (Reserver 1 kopp av kjøttet til oppskriften "Pork Hash" til runde 2).