Kulturmelksboller

Kulturmelksboller

Lær hvordan du lager deilige buttermilk biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask, enkel og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 12 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i små biter, pluss mer til smøring
  • 1 ½ kopper kaldt kulturmelk
  • ½ kopp kremfløte
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper, ikke veldig finmalt og ikke grovt, et sted midt imellom
  • 2 spiseskjeer smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Smør en bakeplate eller dekk den med bakepapir.
  2. 2Bland melet, bakepulveret, natron og salt i en stor bolle. Rør til ingrediensene er godt blandet. Kutt inn smøret med fingrene eller en paideigskutter til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kulturmelk og bland forsiktig til deigen akkurat begynner å samle seg.
  3. 3Skrap deigen ut på et lett melet bord. Form deigen til en rektangel på ca. 25 x 30 cm, ca. 2,5 cm tykk. Kutt i 5 cm store firkanter eller bruk en rund utstikker på 5 cm for å stikke ut scones. Press sammen restene av deigen og gjenta prosessen. Legg sconsene på den forberedte bakeplaten. Pensle toppene med krem og dryss over svart pepper. Stek sconsene til de er lett gyldne, ca. 12–15 minutter. Pensle toppene med smeltet smør. Avkjøl på en bakerist.