Hello Fresh Mobile Banner
General Tsaos Chicken II

General Tsaos Chicken II

Lær å lage den deilige General Tsaos Chicken II med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag, full av smak og krydder. Oppdag oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper vegetabilsk olje til steking
  • 1 egg
  • 680 gram benfri, skinnløse kyllinglår, skåret i 1/2 tomme terninger
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 1 klype hvit pepper
  • 1 kopp maisstivelse
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3 spiseskjeer hakket grønn løk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 tørkede hele røde chili
  • 1 stripe appelsinskall
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 3 spiseskjeer kyllingbuljong
  • 1 spiseskje riseddik
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 2 teskjeer sesamolje
  • 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 1/4 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 4 kopper vegetabilsk olje i en dypfryer eller stor kjele til 190 grader C (375 grader F).
  2. 2Pisk egget i en bolle. Tilsett kyllingbitene; strø over salt, 1 teskje sukker og hvit pepper; bland godt. Bland inn 1 kopp maisstivelse litt etter litt til kyllingbitene er godt dekket.
  3. 3I porsjoner, forsiktig slipp kyllingbitene ned i den varme oljen én etter én, og kok til de blir gyldne og begynner å flyte, ca. 3 minutter. Ta opp kyllingen og la den avkjøle mens du friterer neste batch. Når all kyllingen er ferdig fritert, refriter den, start med den batchen som ble kokt først. Kok til kyllingen er dyp gyldenbrun, ca. 2 minutter til. La renne av på et fat med papirhåndkle.
  4. 4Varm opp 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en wok eller stor stekepanne over høy varme. Rør inn grønn løk, hvitløk, hele chili og appelsinskall. Kok og rør i ett til to minutter til hvitløken har blitt gylden og chiliene lyser opp. Tilsett 1/2 kopp sukker, ingefær, kyllingkraft, eddik, soyasaus, sesamolje og peanøttolje; kok opp og la det koke i 3 minutter.
  5. 5Løs opp 2 teskjeer maisstivelse i vannet, og rør det inn i den kokende sausen. Kok opp igjen og la det koke til sausen tykner og ikke lenger er uklar av maisstivelsen, ca. 1 minutt. Rør inn kyllingen i den kokende sausen. Skru ned varmen og la det koke i noen minutter til kyllingen har tatt opp noe av sausen.