
Hvit bønnesalat med churrasco
oppskrift på en frisk og smakfull hvit bønne- og churrasco-salat, perfekt for sommermåltider og grillfester
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 rød paprika, ristet, skrelt og skåret i julienne
- 1 gul paprika, ristet, skrelt og skåret i julienne
- 1/4 kopp hakket persille
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 4 hvitløksfedd
- 1 spiseskje aji molido (argentinsk malt pepper)
- En klype grovt havsalt
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 1/4 kopp vann
- Olivenolje
- 2 (ca. 680 gram) skinnfrie entrecôtebiffer
- 2 kopper tørre hvite bønner, la dem bløtlegge i vann i 24 timer før koking
- 1 skive røkt bacon
- 1 gul løk, delt i to
- 1 bunt vårløk, skivet tynt
- 1 kopp røde dråpetomater, delt i to
- 1 kopp gule dråpetomater, delt i to
Fremgangsmåte
- 1Chimichurri: Bland hvitløk, aji og salt i en morter. Tilsett eddik, vann, og hell i olje i en tynn stråle.
- 2Biff: Mariner biffen i alt unntatt 1 spiseskje chimichurri i omtrent 1 time, dekket og i kjøleskapet.
- 3I en stor kjele, dekk bønnene med vann og kok dem sammen med bacon og løk, uten salt. La det småkoke til bønnene er møre, ca. 1 ½ time. Sil av bønnene, og sett til side kokevannet. Fjern og kast bacon og løk. Sett kokevannet tilbake på komfyren, og la det koke opp til det blir stivnet og tykt. Sett til side 1 kopp av kokevannet.
- 4Grill biffen til den er medium sjelden, ca. 2–3 minutter på hver side.
- 5Skjær biffen i 5 cm store biter. Bland inn i bønnene, og tilsett alle de andre ingrediensene, inkludert den reserverte chimichurrien og det reduserte kokevannet. Krydre etter smak og server ved romtemperatur.



