Tequila- og appelsinmarinerte BBQ-kyllingburritos med skarp cheddar, bakte bønner og rødkål
oppskrift på smakfulle tequila-orange bbq kyllingburritos fylt med sharp cheddar, baked beans og rød kål. enkel å lage og perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 til 4 tørkede guajillo- eller røde New Mexico-chilipepper, uten stilk og frø
- 2 1/2 kopper kyllingkraft
- 1 kopp økologisk ketchup
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer mørk amber-maplesirup
- 2 skudd Mezcal eller annen tequila etter eget valg
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 3 lime
- 1 liten økologisk appelsin
- 4 kopper revet kokt kyllingbryst, oppskrift følger
- 1/3 kopp pluss 1 spiseskje EVOO (extra virgin olivenolje)
- 4 skiver røkt bacon, hakket
- 1 rød løk, delt i to; den ene halvdelen hakket, den andre hel
- Én 28-unse boks stekte bønner, for eksempel Bush's
- 1/4 kopp steak-saus, for eksempel Lea and Perrins Thick Classic Worcestershire Sauce
- 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
- 1 liten rødkål (ca. 450 gram), finstrimlet
- Kosher-salt
- 8 store maistortillas
- 340 gram skarp hvit Cheddar
- 4 hele kyllingbryst med bein og skinn (for rent hvitt kjøtt) eller 3 hele kyllinger på ca. 1,8 kg (for en blanding av hvitt og mørkt kjøtt)
- 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
- 8 hvitløksfedd, knust
- 4 store laurbærblad
- 4 gulrøtter, grovhakket
- 4 selleristilker, grovhakket
- 2 sitroner, skivet
- 2 løk, delt i fire
- En bunt med fersk persille, rosmarin og timian bundet med kjøkkenhyssing
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Rist chilipepperne i en sausapan over middels høy varme, press dem flate med en metallspatel og vend dem av og til, i 2 til 3 minutter. Tilsett kraften og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til chiliene er møre, 15 til 20 minutter. Kjør chiliene og kraften i en food processor til en jevn puré, og ha deretter blandingen tilbake i pannen. Tilsett ketchup, 2 spiseskjeer eddik, brunt sukker, Worcestershire-saus, lønnesirup, tequila og 2 hvitløksfedd. Riv nok av zest fra lime og appelsin til å få 1 spiseskje av hver; tilsett i pannen sammen med saften av 1 lime og 1 appelsin. Skru ned varmen til lav og la det koke forsiktig i 20 minutter. Tilsett kyllingen og rør om slik at den dekkes av sausen.
- 2I mellomtiden varmer du opp 1 spiseskje ekstra jomfruolivenolje (EVOO) i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett bacon og stek til det er brunt. Tilsett hakket løk og de resterende 2 hvitløksfeddene, og stek til de er myke, ca. 3 til 4 minutter. Rør inn bønner og varm opp til de er gjennomvarme. Rør inn kjøttsausen og pepper.
- 3Bland saften av de resterende 2 lime og den resterende 1/4 koppen eddik i en stor bolle. Riv den resterende løken i bollen og visp inn den resterende tredjedelen av EVOO. Tilsett kål og vend godt sammen. Krydre med salt og pepper. La kålsalaten renne av før bruk.
- 4Char tortillasene i 30 sekunder på hver side. Legg litt av kyllingblandingen på kanten av hver tortilla, topp med cheddarost, bønner og kålsalat, og brett inn sidene av tortillaen før du ruller den tett sammen.
- 5Kokketillegg: Kyllingen kan oppbevares i BBQ-saften i kjøleskapet som en forberedelsesrett. Varm opp igjen over middels varme, og rør om. Bønnene og kålsalaten kan oppbevares separat i kjøleskapet til de skal brukes.
- 6Legg kyllingen i en veldig stor kjele eller del den opp i to hvis nødvendig. Tilsett pepperkorn, hvitløk, laurbærblader, gulrøtter, selleri, sitroner, løk og urtekvist, og strø over salt. Tilsett nok vann til å dekke kyllingen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 1 1/2 time.
- 7Ta kyllingen ut av væsken og la den avkjøle. Sil kraften. (Du skal ha ca. 5 til 6 liter kraft.) Fjern skinn og bein fra kyllingen, og riv kjøttet i stykker med hendene eller med to gafler.