
Villmanns potetgullskinn
oppskrift på wild man potato skins - sprø potetskall fylt med ost, bacon og krydder. perfekt som forrett eller snacks til fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 russetpoteter
- Kosher salt
- 1 teskje paprika
- 7 skiver tyktskåret bacon
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 170 gram smør, i terninger
- 225 gram revet hvit Cheddar
- 4 grønne løk, skivet
- Nykvernet svart pepper
- 6 kopper rapsolje
- 1/2 kopp arrowroot-mel
- 2 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Skrell potetene. Reserver skinnene. Tilsett 1 teskje salt i potetskinnene og la det stå.
- 3Kutt potetkjøttet i terninger og kok til det er mørt, men ikke overkok.
- 4Legg potetskinnene i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig fuktighet. Vend skinnene med 1/2 teskje mer salt og 1/2 teskje paprika. Fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 15 minutter.
- 5Kok baconet til det er sprøtt. Ta det ut av pannen og la det avkjøle litt. Kutt baconet i terninger.
- 6I en stekepanne over middels varme, stek sjalottløk i litt smør til det er mykt.
- 7I en stor bolle, bland sammen sjalottløk, hvit Cheddar, grønn løk og resten av smøret til det er delvis kremete og delvis klumpete. Vend inn baconet. Smak til med salt og pepper, og bland godt. Sett blandingen i kjøleskapet til den er avkjølt.
- 8Når det er tid for servering, fyll en norsk ovn (dutch oven) med rapsolje og varm opp til 190 grader Celsius.
- 9I en annen bolle, bland resten av paprikaen, litt salt og pepper med arrowroot-melet. Rull potetblandingen til 2,5 cm store boller. Dypp dem i egget, deretter i arrowroot-melet, dypp igjen i egget, og fyll potetskinnene med blandingen. Stek til de er gyldne og varme, i 1 til 2 minutter. Server umiddelbart.





