Hello Fresh Mobile Banner
Sitron- og urterostet kylling

Sitron- og urterostet kylling

oppskrift på sitron-urter stekt kylling perfekt for en smakfull middag. enkel å lage, med friske urter og sitron. ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (4-punds) kylling
  • 3 spiseskjeer salt
  • 4 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer fersk rosmarin, stilkene fjernet før måling, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 sitron, revet skall og deretter presset saften
  • 8 poteter (helst Yukon Gold), delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Rearranger ovnracken slik at fuglen kan plasseres i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit.
  2. 2Kast giblets (og eventuelle andre fremmedlegemer) du finner inni fuglen. Skyll fuglen under kaldt vann, og tørk den deretter godt. Gni den rikelig inn med salt, både innvendig og utvendig.
  3. 3I en liten bolle blander du smør, pepper, rosmarin, hvitløk og sitrzest. Gni blandingen godt inn i hele fuglen. Bruk fingrene til å skille skinnet fra brystkjøttet, og før litt av blandingen under skinnet. Kryss bena og bind dem sammen med hyssing.
  4. 4Legg potetene med skjæreflaten ned i en stor, lav stekepanne eller en tilsvarende form. Plasser fuglen oppå potetene. Stek i 30 minutter. Ta ut og pensle med smør, og press saften av 1/2 sitron over. Reduser temperaturen til 375 grader Fahrenheit. Stek videre i 60 minutter, eller til saften fra låret renner klart når du prikker i det. Hvis fuglen begynner å bli brent på toppen, dekk løst med et ark aluminiumsfolie.
  5. 5Press den andre 1/2 sitronen over fuglen, dekk tett med aluminiumsfolie, og la den hvile ved romtemperatur i 5 minutter før servering (dette bevarer saftigheten).