
Sitron- og urterostet kylling
oppskrift på sitron-urter stekt kylling perfekt for en smakfull middag. enkel å lage, med friske urter og sitron. ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (4-punds) kylling
- 3 spiseskjeer salt
- 4 spiseskjeer smør, romtemperert
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer fersk rosmarin, stilkene fjernet før måling, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 sitron, revet skall og deretter presset saften
- 8 poteter (helst Yukon Gold), delt i to
Fremgangsmåte
- 1Rearranger ovnracken slik at fuglen kan plasseres i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit.
- 2Kast giblets (og eventuelle andre fremmedlegemer) du finner inni fuglen. Skyll fuglen under kaldt vann, og tørk den deretter godt. Gni den rikelig inn med salt, både innvendig og utvendig.
- 3I en liten bolle blander du smør, pepper, rosmarin, hvitløk og sitrzest. Gni blandingen godt inn i hele fuglen. Bruk fingrene til å skille skinnet fra brystkjøttet, og før litt av blandingen under skinnet. Kryss bena og bind dem sammen med hyssing.
- 4Legg potetene med skjæreflaten ned i en stor, lav stekepanne eller en tilsvarende form. Plasser fuglen oppå potetene. Stek i 30 minutter. Ta ut og pensle med smør, og press saften av 1/2 sitron over. Reduser temperaturen til 375 grader Fahrenheit. Stek videre i 60 minutter, eller til saften fra låret renner klart når du prikker i det. Hvis fuglen begynner å bli brent på toppen, dekk løst med et ark aluminiumsfolie.
- 5Press den andre 1/2 sitronen over fuglen, dekk tett med aluminiumsfolie, og la den hvile ved romtemperatur i 5 minutter før servering (dette bevarer saftigheten).