
Jerk kylling (på Walkerswood-vis)
oppskrift på den klassiske jerk chicken, inspirert av walkerswood-metoden. perfekt for en smakfull hovedrett med krydret jamaicansk karakter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kylling, delt i to
- 1 lime
- En klype salt (valgfritt)
- 2 til 3 spiseskjeer Walkerswood jerk-krydder (juster etter smak)
- 1 spiseskje Appleton rødrum (valgfritt; juster etter smak)
Fremgangsmåte
- 1Rub kyllingen inn med lime og salt. Bland jerk-krydder med rød rom og pensle det på kyllinghalvdelene. For best resultat, mariner i minst 2 timer eller over natten, oppbevart i kjøleskap. Pensle på mer krydder rett før grilling. Grill eller stek sakte til kyllingen er gjennomstekt, deretter del den i fire og server. Gode tilbehør er jamaicansk "festival bread" (friterte maiskornboller) og grønnsaksbrochettes med ananas (grillspyd med grønnsaker og ananasbiter).


