Hello Fresh Mobile Banner
Bang! Gumbo

Bang! Gumbo

oppskrift på bang! gumbo, en krydret og smakfull rett fra sørstatene. perfekt for helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 pund smør
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 4 kyllingbryst
  • 5 spiseskjeer olivenolje
  • 4 spiseskjeer finhakket fersk hvitløk
  • 3 spiseskjeer din favorittkrydderblanding
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 14 kopper kyllingkraft
  • 1 1/2 pund andouillepølse, i terninger
  • 2 kopper fersk eller frossen skivet okra
  • 1 kopp skivet grønn løk
  • 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 3 spiseskjeer sterk saus, som Frank's Louisiana Hot Sauce
  • 3 spiseskjeer salt
  • 3 spiseskjeer krydderblanding
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 spiseskje malt svart pepper
  • 3 laurbærblad
  • 8 unser skrelte og rensede reker
  • Hvit ris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Først, start med å lage rouxen, det vil ta omtrent 20 minutter å koke. Smelt smøret i en tykkbunnet stekepanne over middels lav varme. Tilsett melet og rør ofte, koke til rouxen blir mørk sjokoladebrun.
  3. 3Forvarm en grill eller grillpanne til middels høy varme.
  4. 4I mellomtiden, vend kyllingbrystene i 2 spiseskjeer olivenolje, 2 spiseskjeer finhakket hvitløk og 1 spiseskje krydderblanding. Grill kyllingen til den er gjennomkokt, pass på å ikke overkoke og tørke ut kjøttet. Avkjøl, skjær i terninger og sett til side.
  5. 5I en stor kjele, sautér selleri, løk, rød paprika og de resterende 2 spiseskjeene hvitløk i de resterende 3 spiseskjeene olivenolje til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraft, pølse, okra, grønn løk, Worcestershire-saus, hot sauce, salt, krydderblanding, tomatpuré, svart pepper og laurbærblad, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett rouxen og la det småkoke i ytterligere 5 minutter, rør forsiktig. Smak til med krydder og juster etter behov.
  6. 6Rør inn reken rett før servering, og varm opp til de er gjennomkokte. Server over hvit ris.