
Bang! Gumbo
oppskrift på bang! gumbo, en krydret og smakfull rett fra sørstatene. perfekt for helgen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 pund smør
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 4 kyllingbryst
- 5 spiseskjeer olivenolje
- 4 spiseskjeer finhakket fersk hvitløk
- 3 spiseskjeer din favorittkrydderblanding
- 2 stilker selleri, finhakket
- 1 gul løk, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 14 kopper kyllingkraft
- 1 1/2 pund andouillepølse, i terninger
- 2 kopper fersk eller frossen skivet okra
- 1 kopp skivet grønn løk
- 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 3 spiseskjeer sterk saus, som Frank's Louisiana Hot Sauce
- 3 spiseskjeer salt
- 3 spiseskjeer krydderblanding
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 3 laurbærblad
- 8 unser skrelte og rensede reker
- Hvit ris, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Først, start med å lage rouxen, det vil ta omtrent 20 minutter å koke. Smelt smøret i en tykkbunnet stekepanne over middels lav varme. Tilsett melet og rør ofte, koke til rouxen blir mørk sjokoladebrun.
- 3Forvarm en grill eller grillpanne til middels høy varme.
- 4I mellomtiden, vend kyllingbrystene i 2 spiseskjeer olivenolje, 2 spiseskjeer finhakket hvitløk og 1 spiseskje krydderblanding. Grill kyllingen til den er gjennomkokt, pass på å ikke overkoke og tørke ut kjøttet. Avkjøl, skjær i terninger og sett til side.
- 5I en stor kjele, sautér selleri, løk, rød paprika og de resterende 2 spiseskjeene hvitløk i de resterende 3 spiseskjeene olivenolje til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraft, pølse, okra, grønn løk, Worcestershire-saus, hot sauce, salt, krydderblanding, tomatpuré, svart pepper og laurbærblad, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett rouxen og la det småkoke i ytterligere 5 minutter, rør forsiktig. Smak til med krydder og juster etter behov.
- 6Rør inn reken rett før servering, og varm opp til de er gjennomkokte. Server over hvit ris.