
Perfekte kokosmakroner
Lær hvordan du lager perfekte kokosmakroner med denne enkle oppskriften. Søte, sprø og deilige kokosmakroner for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 (14 unse) pakke søtet, flaket kokos
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1 spiseskje allsidig mel
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje mandelessens
- 1 klype salt
- 3 eggehviter, romtempererte
- 8 unse semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Bland kokos, sukker, mel, vaniljeekstrakt, mandel- ekstrakt og salt i en foodprocessor til det er godt blandet, ca. 30 sekunder.
- 4Pisk eggehvitene i en bolle til myke topper dannes.
- 5Vend inn kokosblandingen i eggehvitene til det er akkurat blandet.
- 6Fukt hendene dine. Rull skjeer med kokosblanding mellom håndflatene til kuler på størrelse med golfballer; legg dem på det forberedte stekebrettet.
- 7Stek kokiene i den forvarmede ovnen til kokos er lett gyllen og ristet, ca. 15 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøles i 30 minutter.
- 8Legg et nytt ark med bakepapir på stekebrettet.
- 9Smelt sjokoladechips i toppen av et dobbelkoker over nesten kokende vann, rør jevnlig og skrap ned sidene med en slikkepott for å unngå at det brenner seg.
- 10Dypp halve kokiene i sjokoladen og legg dem på det forberedte stekebrettet. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, ca. 15 minutter.