Krydret og syrlig brokkolibiff med biff

Krydret og syrlig brokkolibiff med biff

Oppdag en spennende oppskrift på hot and tangy broccoli beef, perfekt for en smakfull hovedrett. En rask og enkel rett for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 pund benfri storfe, ribeye, entrecôte eller flankestek
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 3 spiseskjeer Kikkoman soyasaus, delt
  • 1 stort hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 teskje sukker
  • 1 pund fersk brokkoli, trimmed
  • 4 teskjeer maisstivelse
  • 1/2 teskje knust rød pepper
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 1 middels stor løk, tynnsnittet
  • 2 teskjeer Kikkoman krydret riseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær storfe på tvers av fibrene i tynne skiver. Bland 1 ss maisstivelse og soyasaus med hvitløk og sukker i en middels stor bolle; rør inn storfe. La det stå i 10 minutter.
  2. 2I mellomtiden, fjern blomsterknopper fra brokkolien; kutt dem i bitestørrelse biter. Skrell stilkene; kutt dem diagonalt i tynne skiver.
  3. 3Bland 1 kopp vann, de resterende 2 ss soyasaus, 4 teskjeer maisstivelse og knust rød pepper i en liten bolle. Sett til side.
  4. 4Varm opp 1 ss olje i en varm wok eller stor stekepanne over høy varme. Tilsett storfe og wok-stek i 1 minutt; fjern det fra pannen.
  5. 5Varm opp de resterende 2 ss oljen i samme panne. Tilsett brokkoli og løk; wok-stek i 2 minutter. Strø 1 ss vann over grønnsakene; dekk til og kok i 2 minutter, rør av og til.
  6. 6Tilsett storfe og soyasausblandingen; kok opp og rør til sausen koker og tykner. Ta av varmen; rør inn eddik.