Yo Halla på Torget

Yo Halla på Torget

oppskrift og tips til yo halla on the square, en unik rett som passer til sommerens uteservering. lær hvordan du lager en smakfull og enkel rett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 pund bananer, som har blitt brune, skrelt
  • 2 unser margarin, pluss klarnet margarin til steking
  • 1 pund brunt sukker
  • 2 unser hasselnøttlikør
  • 1 ½ pund kremost, myknet
  • Fersk challah-brød
  • 1 gallon egg
  • 1 kopp fløteblanding (halv-og-halv)
  • 1 unser malt muskatnøtt
  • 2 unser malt kanel
  • 1 kopp sukker
  • 2 pund frosne blåbær
  • 1 kopp vann
  • 1 pund brunt sukker
  • 1 kopp vann med maisstivelseskvulpe (2 deler vann, 1 del maisstivelse)
  • 2 pund frosne jordbær

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Skjær bananene i 1/2 tommers brede skiver.
  3. 3Varm opp margarin i en stor kjele på lav varme. Kok bananene i 3 til 4 minutter, tilsett deretter brunt sukker og likør. Stek i omtrent 3 minutter til. La det avkjøle i ca. 15 minutter.
  4. 4Ha kremost i en stor bolle. Vend inn bananblandingen og sett til side.
  5. 5Skjær brødet i 1 tomme tykke skiver.
  6. 6Røre:
  7. 7Bland alle ingrediensene med en håndmixer eller elektrisk mikser i en middels flat bolle.
  8. 8Fordel bananblandingen på halvparten av brødskivene, ca. 1 1/2 tomme høyt, og legg en skive til på toppen.
  9. 9Pakk inn i plastfolie og la det avkjøle i ca. 15 minutter. Ta ut av kjøleskapet og skjær hver sandwich diagonalt i to.
  10. 10Varm opp en stor stekepanne med klarnet margarin på middels varme.
  11. 11Dypp sandwichene i fransk toast-deigen og stek dem på alle sider. Hold dem varme. Begynn å lage kompotten.
  12. 12Ha blåbærene i en sautépanne på middels varme. Tilsett 1 kopp vann og 1 pund brunt sukker. Kok opp, og tilsett maisstivelsesslurry. Kok til sausen blir tykk og dekker bakkanten av en skje.
  13. 13Tilsett jordbærene og kok i omtrent 1 minutt. Ikke overkok.
  14. 14Når sausen og den fylte franske toasten er kokt, legg en trekant på en serveringsplate. Legg en ny trekant oppå den første, og drypp med litt av kompotten. Gjenta med resten av fransk toast og server.
  15. 15Ta en gaffel og nyt.