Lavlandskokke

Lavlandskokke

Lær hvordan du lager en tradisjonell low country boil med friske skalldyr og krydder. En enkel oppskrift perfekt for sommerfesten!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp gule sennepsfrø
  • 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
  • 2 spiseskjeer hete rød pepperflak
  • 6 laurbærblader
  • 1 spiseskje sellerifrø
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 1 spiseskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 kopp salt
  • Sitroner, delt i to og pakket inn i osteklede
  • 1,4 kg røde Bliss-poteter, vasket grundig
  • 6 (4-tommers) biter av god kvalitet røkt krydret pølse, som andouille eller kielbasa
  • 6 ferske maiskolber, skrellet
  • 1,4 kg ferske reker (26-30 per pund), uten skall

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle krydderiblandingsingredienser, unntatt salt og sitron, i en krydderkvern og puls flere ganger.
  2. 2Fyll en stor kjele med nok vann til å dekke alle ingrediensene. Bruk 1/2 spiseskje av denne krydderblandingen pluss 1/2 sitron innpakket i osteklede per liter vann som brukes til low country boil. Tilsett krydderblandingen, salt, sitron og poteter, og varm opp til kokepunktet. Juster kryddermengden etter smak.
  3. 3Når det koker, tilsett pølsen. Kok på middels varme i 15 minutter. Tilsett mais og kok i ytterligere 10 minutter. Tilsett reker og kok i maks 3 minutter. Sil av vannet og server.
  4. 4Serveringsforslag: Biskvier eller varmt brød.