
Lavlandskokke
Lær hvordan du lager en tradisjonell low country boil med friske skalldyr og krydder. En enkel oppskrift perfekt for sommerfesten!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp gule sennepsfrø
- 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
- 2 spiseskjeer hete rød pepperflak
- 6 laurbærblader
- 1 spiseskje sellerifrø
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 spiseskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 kopp salt
- Sitroner, delt i to og pakket inn i osteklede
- 1,4 kg røde Bliss-poteter, vasket grundig
- 6 (4-tommers) biter av god kvalitet røkt krydret pølse, som andouille eller kielbasa
- 6 ferske maiskolber, skrellet
- 1,4 kg ferske reker (26-30 per pund), uten skall
Fremgangsmåte
- 1Bland alle krydderiblandingsingredienser, unntatt salt og sitron, i en krydderkvern og puls flere ganger.
- 2Fyll en stor kjele med nok vann til å dekke alle ingrediensene. Bruk 1/2 spiseskje av denne krydderblandingen pluss 1/2 sitron innpakket i osteklede per liter vann som brukes til low country boil. Tilsett krydderblandingen, salt, sitron og poteter, og varm opp til kokepunktet. Juster kryddermengden etter smak.
- 3Når det koker, tilsett pølsen. Kok på middels varme i 15 minutter. Tilsett mais og kok i ytterligere 10 minutter. Tilsett reker og kok i maks 3 minutter. Sil av vannet og server.
- 4Serveringsforslag: Biskvier eller varmt brød.