
Perfekt sesamkylling
Lær å lage perfekt sesamkylling med vår enkle oppskrift. Saftig, smakfull og enkel å lage. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdags eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Sikt melet, 2 spiseskjeer maisstivelse, bakepulver og natron i en bolle. Hell i soyasaus med lavt innhold av natrium, sherry, 2 spiseskjeer vann, vegetabilsk olje og en klype sesamolje; rør til det er jevnt. Rør inn kyllingen til den er dekket av røren, dekk til, og sett i kjøleskapet i 20 minutter.
- 22. I mellomtiden koker du opp kyllingbuljong, sukker, eddik, mørk soyasaus, sesamolje, chilipasta og hvitløk i en kjele over høy varme. Løs opp 1/4 kopp maisstivelse i 1/2 kopp vann, og rør det inn i den kokende sausen. La det småkoke til sausen tykner og blir klar, omtrent 2 minutter. Skru ned varmen til lav, og hold sausen varm.
- 33. Varm opp olivenolje i en dypfryer eller stor kjele til en temperatur på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 44. Slipp de panerte kyllingbitene forsiktig i oljen, noen av gangen, og fritér til de blir gyldne og flyter opp til overflaten, 3 til 4 minutter. La dem renne av på et fat med papirhåndkle.
- 5For å servere, plasser de friterte kyllingbitene på et serveringsfat, og hell den varme sausen over. Strø over ristet sesamfrø som garnityr.