
Perfekt sesamkylling
Lær å lage perfekt sesamkylling med vår enkle oppskrift. Saftig, smakfull og enkel å lage. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdags eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss hvetemel
- 2 ss maisstivelse
- 1/4 ts natron
- 1/4 ts bakepulver
- 2 ss lavsodium soyasaus
- 1 ss tørr sherry
- 2 ss vann
- 1 ts vegetabilsk olje
- 1 klype sesamolje
- 450 g kyllingfilet uten skinn og ben, i terninger
- 1 kopp kyllingbuljong
- 1 kopp hvitt sukker
- 2 ss hvit eddik
- 2 ss mørk soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ts chilipaste
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1/2 kopp vann
- 1 liter olivenolje til steking
- 2 ss ristet sesamfrø
Fremgangsmåte
- 1Sikt melet, 2 spiseskjeer maisstivelse, bakepulver og natron i en bolle. Hell i soyasaus med lavt innhold av natrium, sherry, 2 spiseskjeer vann, vegetabilsk olje og en klype sesamolje; rør til det er jevnt. Rør inn kyllingen til den er dekket av røren, dekk til, og sett i kjøleskapet i 20 minutter.
- 2I mellomtiden koker du opp kyllingbuljong, sukker, eddik, mørk soyasaus, sesamolje, chilipasta og hvitløk i en kjele over høy varme. Løs opp 1/4 kopp maisstivelse i 1/2 kopp vann, og rør det inn i den kokende sausen. La det småkoke til sausen tykner og blir klar, omtrent 2 minutter. Skru ned varmen til lav, og hold sausen varm.
- 3Varm opp olivenolje i en dypfryer eller stor kjele til en temperatur på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4Slipp de panerte kyllingbitene forsiktig i oljen, noen av gangen, og fritér til de blir gyldne og flyter opp til overflaten, 3 til 4 minutter. La dem renne av på et fat med papirhåndkle.
- 5For å servere, plasser de friterte kyllingbitene på et serveringsfat, og hell den varme sausen over. Strø over ristet sesamfrø som garnityr.