Perfekt sesamkylling

Perfekt sesamkylling

Lær å lage perfekt sesamkylling med vår enkle oppskrift. Saftig, smakfull og enkel å lage. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdags eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss hvetemel
  • 2. 2 ss maisstivelse
  • 3. 1/4 ts natron
  • 4. 1/4 ts bakepulver
  • 5. 2 ss lavsodium soyasaus
  • 6. 1 ss tørr sherry
  • 7. 2 ss vann
  • 8. 1 ts vegetabilsk olje
  • 9. 1 klype sesamolje
  • 10. 450 g kyllingfilet uten skinn og ben, i terninger
  • 11. 1 kopp kyllingbuljong
  • 12. 1 kopp hvitt sukker
  • 13. 2 ss hvit eddik
  • 14. 2 ss mørk soyasaus
  • 15. 2 ss sesamolje
  • 16. 1 ts chilipaste
  • 17. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 18. 1/4 kopp maisstivelse
  • 19. 1/2 kopp vann
  • 20. 1 liter olivenolje til steking
  • 21. 2 ss ristet sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Sikt melet, 2 spiseskjeer maisstivelse, bakepulver og natron i en bolle. Hell i soyasaus med lavt innhold av natrium, sherry, 2 spiseskjeer vann, vegetabilsk olje og en klype sesamolje; rør til det er jevnt. Rør inn kyllingen til den er dekket av røren, dekk til, og sett i kjøleskapet i 20 minutter.
  2. 22. I mellomtiden koker du opp kyllingbuljong, sukker, eddik, mørk soyasaus, sesamolje, chilipasta og hvitløk i en kjele over høy varme. Løs opp 1/4 kopp maisstivelse i 1/2 kopp vann, og rør det inn i den kokende sausen. La det småkoke til sausen tykner og blir klar, omtrent 2 minutter. Skru ned varmen til lav, og hold sausen varm.
  3. 33. Varm opp olivenolje i en dypfryer eller stor kjele til en temperatur på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 44. Slipp de panerte kyllingbitene forsiktig i oljen, noen av gangen, og fritér til de blir gyldne og flyter opp til overflaten, 3 til 4 minutter. La dem renne av på et fat med papirhåndkle.
  5. 5For å servere, plasser de friterte kyllingbitene på et serveringsfat, og hell den varme sausen over. Strø over ristet sesamfrø som garnityr.