Caillison d'Aix

Caillison d'Aix

Lær hvordan du lager caillison d'aix, en klassisk fransk dessert. Oppdag ingredienser, fremgangsmåte og tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 pund pluss 2 unser (500 gram) mandelmasse
  • 1/4 kopp eller 2 unser (50 gram) kandisert appelsinskall
  • 2 spiseskjeer (50 gram) fersk aprikospuré eller aprikospålegg
  • 1 teskje honning
  • 2 til 4 spiseskjeer (25 til 50 gram) Grand Marnier
  • Royal icing, oppskrift følger
  • 1 stor eggehvite
  • 1 1/2 kopp melis
  • Saften av 1/2 sitron, silt

Fremgangsmåte

  1. 1Den kandiserte appelsinen jeg bruker er ganske myk. Du kan lage din egen eller kjøpe den i butikken. Hvis den du kjøper er hard, kan du rehydrere den i litt sukkerlake.
  2. 2Legg mandelmassene, den kandiserte appelsinen, aprikospureen, honningen og Grand Marnier i bollen til en standmixer utstyrt med en flatpisker, og bland til det er godt kombinert (du kan også elte det sammen for hånd). Du kan trenge å justere mengden Grand Marnier avhengig av konsistensen på massen. Kjevle ut mandelmassene til en 3/8-tommers tykk lag. Jeg brukte noen 3/8-tommers linjaler som veiledning, slik at mandelmassene ble jevnt utkjevlet. Du kan også bruke to tresleiver. La dette stå over natten uten å dekke til.
  3. 3Bruk en avstemt slikkepott til å smøre et lag på 1/16 tomme med Royal Icing oppå den utkjevlede mandelmasselaget. Sett dette i fryseren til Royal Icing har stivnet, omtrent 30 minutter, uten å dekke til.
  4. 4Bruk en skarp kokkekniv som er sprayet med vegetabilsk matolje for å kutte Caillison d'Aix i diamantformer. Disse serveres oftest etter dessert.
  5. 5For å lage royal icing: Bland eggehviten og den pulveriserte sukkeret i en middels stor bolle, og pisk med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er ugjennomsiktig og skinnende, ca. 5 minutter. Tilsett sitronsaften og fortsett å piske til det er helt innarbeidet, ca. 3 minutter. Sitronsaften gjør royal icingen lysere. Icingene skal være lett, luftig og litt stiv. Du kan trenge å justere konsistensen ved å tilsette mer eggehvite hvis den er for tørr, eller mer pulverisert sukker hvis den er for våt.
  6. 6Plasser royal icingen i en liten sprøytepose eller et papirhorn.