
Mais- og poblano-lasagne
oppskrift på corn and poblano lasagna - en smakfull og lettvint middagsrett med mais og poblano chili. perfekt for deg som vil prøve noe nytt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 poblano-chilipepper
- 2. 4 ss usaltet smør
- 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 kopper ferske eller frosne maiskorn (tint hvis frosne)
- 5. 2 kopper kremfløte
- 6. 1 ts fersk timian
- 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8. 1/2 kopp tynne skiver av hvit løk
- 9. 1 stor zucchini, tynne skiver på langs
- 10. 12 (17 x 8 cm) lasagneplater uten forkoking
- 11. 2 kopper revet Oaxaca- eller mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til grillen. Del poblanos i to på langs og fjern stilker og frø. Legg dem med snittflaten ned på et stekebrett og grill til de er brune på steder, ca. 5 minutter. Overfør dem til en bolle, dekk med en tallerken og la dem hvile i 5 minutter. Skrell av skinnet med fingrene, og skjær deretter paprikaene i 2,5 cm brede strimler. Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett 2 finhakkede hvitløksfedd og sautér i 1 minutt. Bland inn maisen og sautér i 5 minutter. Rør inn fløten og timianen, og skru ned varmen til middels lav. Kok i 5 minutter for å la smakene blande seg. Slå av varmen og la det avkjøle litt, før du overfører det til en blender og kjører til det er glatt. Tilsett ¼ teskje salt og pepper etter smak.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene smør i en middels stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løken og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett det siste finhakkede hvitløksfeddet og kok i 1 minutt. Bland inn squash og poblanostrimler og kok i 5 minutter; smak til med salt og pepper. Fordel omtrent en fjerdedel av maisblandingen i bunnen av en 20 x 28 cm ildfast form. Legg over 3 lasagneplater. Legg en fjerdedel av poblanoblandingen og osten over pastaen. Gjenta lagene tre ganger. Dekk med aluminiumsfolie. Stek til pastaen er mør, ca. 50 minutter. Skru på grillen. Fjern folien og grill til det er gyllent og boblende, 8–10 minutter. La stå i 15 minutter før servering. 2. Fotograf: Johnny Miller