
Raskt stekt ingefærbiff
Lær hvordan du lager smakfull og rask ingefær biff med flash-cooking-metoden. Perfekt for en enkel middag på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund flankstek, London broil eller benfri mørbrad, trimmet for fett og sener
- 3 1/2 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer risvin eller sake
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1 spiseskje maisstivelse
- 5 1/2 spiseskjeer raps- eller maisolje
- 3/4 kopp veldig finrevet fersk ingefær
- 4 hele vårløk, endene trimmet og kuttet i veldig fine strimler
- 5 kopper bønnespirer, lett skylt og avrente
- 2 1/2 spiseskjeer risvin eller sake
- 6 spiseskjeer soyasaus
- 1 1/2 spiseskje sukker
- 1 teskje ristet sesamolje
Fremgangsmåte
- 1Skjær storfekjøttet tvers over fibrene i tynne skiver, ca. 1/8 tommer tykke; skjær deretter skivene i 2,5 cm store terninger. Legg storfekjøttet i en bolle, tilsett marinaden, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Dekk til med plastfolie, og la kjøttet marinere i 1 time ved romtemperatur, eller lenger hvis mulig i kjøleskapet.
- 2Varm opp en wok eller stor stekepanne, tilsett 3 1/2 spiseskjeer av oljen, og varm opp til nesten røykpunkt. Tilsett storfekjøttet og stek under omrøring på høy varme til det mister sin råfarge og skivene skiller seg. Fjern med en hullsleiv og la det renne av. Rens pannen.
- 3Bland ingrediensene til sausen sammen.
- 4Varm opp pannen igjen, tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje, varm i ca. 20 sekunder, og tilsett hvitløk, ingefær og vårløk. Kok i 20 sekunder til det dufter godt, og tilsett bønnespirer. Vend forsiktig over høy varme. Tilsett risvinen, og stek under omrøring i 1 1/2 minutt. Tilsett deretter sausen og det kokte kjøttet. Kok til kjøttet er gjennomvarmt og alt er jevnt dekket av sausen. Legg storfekjøttet på et serveringsfat og server med ris og grønnsaker, hvis ønskelig.
- 5Bland ingrediensene til sausen sammen.