Klassisk Mac and Cheese
oppskriften på den ultimate mac n cheese, en klassiker som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager den perfekte retten med våre enkle steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 fedd hvitløk, hakket, pluss 3 hele hvitløksfedd
- 2. 3 laurbærblad
- 3. Salt
- 4. Nykvernet svart pepper
- 5. 1 teskje paprika, pluss mer etter smak
- 6. 1 teskje røkt paprika
- 7. 3 liter vann, kokende
- 8. 450 gram tørre elbow-makaroni
- 9. 1 teskje tørket sennep
- 10. Olivenolje, etter smak
- 11. 450 gram modnet, skarp Cheddar
- 12. 3/4 kopp hvit Cheddar
- 13. 85 gram Asiago
- 14. 85 gram Pecorino
- 15. 85 gram Gorgonzola
- 16. 3 ss usaltet smør
- 17. 3 ss hvetemel
- 18. 2 1/2 kopper kremfløte
- 19. 1/3 kopp crème fraîche
- 20. 1 teskje tørket sennep
- 21. 1 ss Dijon-sennep
- 22. 1 teskje paprika
- 23. 1/2 teskje røkt paprika
- 24. 1 sitron, saftet
- 25. 1/2 sitron, revet skall
- 26. 2 ts finmalt middelhavssalt
- 27. 2 ts nykvernet svart pepper
- 28. 3 økologiske egg, pisket
- 29. 1 kopp olivenolje
- 30. 1 sitron, revet skall
- 31. 2 oz basilikumblader
- 32. 2 oz rå pinjekjerner
- 33. 28 gram fetaost
- 34. Salt
- 35. Nykvernet svart pepper
- 36. 1 kopp kremfløte
- 37. 1/3 kopp crème fraîche
- 38. 1 ss Dijon-sennep
- 39. 1 teskje tørket sennep
- 40. 1 teskje paprika
- 41. Salt
- 42. Nykvernet svart pepper
- 43. Fransk brød, skåret diagonalt
- 44. Usaltet smør, etter behov
Fremgangsmåte
- 11. For pasta:
- 22. Lag kraft til pastaen ved å tilsette 5 hvitløksfedd, laurbærblader, salt, pepper, paprika og røkt paprika i vannet. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Fjern fra varmen. Sil kraften og hell væsken tilbake i kjelen. Kok opp igjen og tilsett makaroni, og kok til den er ferdig. Sil av pastaen og vend den inn i tørket sennep. Smak til med salt, pepper og olivenolje etter behov.
- 33. Riv alle ostene, pass på å holde Asiago og Pecorino adskilt fra Cheddar-ostene. Smuldre Gorgonzola-osten. Smelt smøret og sikt det gjennom en finmasket sil. Tilsett fløte og crème fraîche. Rør inn tørket sennep, Dijon-sennep, paprika, røkt paprika, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Tilsett Gorgonzola- og Cheddar-ostene i sausen, og la det småkoke på lav varme.
- 44. Vend pastaen inn i ostesausen og tilsett egg, og bland godt. Topp med revet Asiago og Pecorino. Fordel i individuelle ildfaste former og stek til det er boblende og gyllenbrunt, ca. 20–25 minutter.
- 55. For pesto:
- 66. Bland olivenolje, sitronskall, basilikum, pinjekjerner, fetaost, salt og pepper i en blender eller food processor for å lage basilikumpesto.
- 77. I en sauspanne, kombiner kremfløte, crème fraîche, Dijon-sennep, tørket sennep, paprika, salt og pepper. Kok opp på middels varme til smakene har blandet seg og sausen har redusert.
- 88. Skjær brødet i 8 skiver og krydre med salt, pepper og smør. Sett det i ovnen for å riste. Ta ut og drypp over basilikumpesto og kremsaus.
- 99. Server makaroni og ost, og server umiddelbart med toastettes.