Kandiserte søtpoteter

Kandiserte søtpoteter

Lær å lage deilige kandiserte søtpoteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør i høst- og vintermåltider. Rask og smakfull dessert eller siderett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 4 pund søtpoteter, delt i fire
  • 2. 1 1/4 kopper margarin
  • 3. 1 1/4 kopper brunt sukker
  • 4. 3 kopper mini-marshmallows, delt
  • 5. kanel etter smak
  • 6. muskatnøtt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett potetene og kok til de er litt underkokte, ca. 15 minutter. Sil av vannet, avkjøl og skrell potetene.
  3. 33. I en stor kjele over middels varme, bland margarin, brunt sukker, 2 kopper marshmallows, kanel og muskatnøtt. Kok opp, rør av og til, til marshmallows er smeltet.
  4. 44. Rør potetene inn i marshmallow-sausen. Mens du rører, mos omtrent halvparten av potetene, og del de andre i små biter. Hell blandingen i den forberedte formen.
  5. 55. Stek i forvarmet ovn i 15 minutter. Ta ut av ovnen og dekk toppen jevnt med resten av marshmallows. Sett tilbake i ovnen og stek til marshmallows er gyldne.