
Kandiserte søtpoteter
Lær å lage deilige kandiserte søtpoteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør i høst- og vintermåltider. Rask og smakfull dessert eller siderett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 4 pund søtpoteter, delt i fire
- 1 1/4 kopper margarin
- 1 1/4 kopper brunt sukker
- 3 kopper mini-marshmallows, delt
- kanel etter smak
- muskatnøtt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
- 2Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett potetene og kok til de er litt underkokte, ca. 15 minutter. Sil av vannet, avkjøl og skrell potetene.
- 3I en stor kjele over middels varme, bland margarin, brunt sukker, 2 kopper marshmallows, kanel og muskatnøtt. Kok opp, rør av og til, til marshmallows er smeltet.
- 4Rør potetene inn i marshmallow-sausen. Mens du rører, mos omtrent halvparten av potetene, og del de andre i små biter. Hell blandingen i den forberedte formen.
- 5Stek i forvarmet ovn i 15 minutter. Ta ut av ovnen og dekk toppen jevnt med resten av marshmallows. Sett tilbake i ovnen og stek til marshmallows er gyldne.