Cornkake-frokoststabler med lønnesmør
Lær hvordan du lager smakfulle corn cake breakfast stacks med smør av maple. Perfekt frokost for en sunn start på dagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 4 store egg
- 2. 1 ½ kopper kulturmelk
- 3. 3 spiseskjeer smeltet smør
- 4. 1 kopp ferske søte maiskjerner
- 5. 1 kopp gult maismel
- 6. 1 kopp hvetemel
- 7. 2 spiseskjeer sukker
- 8. 1 teskje salt
- 9. 1 teskje bakepulver
- 10. ½ pund mykt smør
- 11. ½ kopp mørk ravfarget lønnesirup
- 12. 8 skiver tyktskåret, røkt bacon
- 13. 2 Granny Smith- epler, kjernet og skåret i skiver
- 14. Kanel etter smak
- 15. Salt
- 16. ½ kopp mørk ravfarget lønnesirup, oppvarmet
- 17. ¼ kopp smeltet smør
- 18. Mynte, melis og blåbær til pynt, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. For maiskakene: Visp sammen egg, kulturmelk og smør smeltet i en middels stor blandebolle. Rør inn maiskornene. Sikt sammen maismel, mel, sukker, salt og bakepulver. Tilsett de tørre ingrediensene i kulturmelk-maisblandingen og rør forsiktig til det akkurat er blandet. La stå i 20 minutter på et kjølig sted.
- 22. For lønnesmøret: Bland det mykede smøret med 1/2 kopp lønnesirup i en liten bolle og sett til side.
- 33. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit. I en 25 cm non-stick stekepanne, brun baconstripsene. La dem renne av på kjøkkenpapir og overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Strø epleskivene med kanel og salt etter smak. Stek dem i baconfettet til de er gyldne, og legg dem på stekebrettet sammen med baconet. Rens pannen og varm opp til middels varme igjen. Tilsett nok smør til å dekke bunnen av pannen, og hell i 1/4 kopp av maisrøren. Stek til kantene begynner å bli brune og det dannes bobler på overflaten, ca. 2 minutter. Snu kakene og stek ytterligere 2 minutter, før de overføres til stekebrettet med epler og bacon. Gjenta til du har en dusin maiskaker.
- 44. Plasser stekebrettet og serveringsfatene i ovnen til alt er varmt, ca. 4 minutter. På hver tallerken legger du en maiskake, topp med 2 baconstriper, en ny maiskake, 2 epleskiver og en siste maiskake. Topp med lønnesmør og drypp litt av den varme lønnesirupen over. Pynt med en kvist mynte, melis og noen friske bær hvis du ønsker det.