
Lanas søt og sur kjøttboller
Prøv Lanas søte og sure kjøttboller, en enkel og smakfull oppskrift perfekt for enhver anledning. Slik lager du dem hjemme på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund magert kjøttdeig av storfe
- 2 egg
- 1 kopp tørre brødsmuler
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1 teskje krydder-salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2 teskje Worcestershire-saus
- 2 teskje granulert sukker
- 1 (20 unse) boks ananasbiter, drenert med saften til reservasjon
- 1/3 kopp vann
- 3 spiseskjeer destillert hvit eddik
- 1 spiseskje soyasaus
- 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1/2 teskje krydder-salt
- 1 stor gulrot, i terninger
- 1 stor grønn paprika, skåret i 1/2 tomme biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør lett en stor, lav bakeplate.
- 2I en stor bolle, bland grundig kjøttdeigen, egg, brødsmuler og løk. Strø over ingefær, krydder-salt, pepper, Worcestershire-saus og sukker. Form til en tomme store boller.
- 3Legg kjøttbollene i ett lag på den forberedte bakeplaten. Stek i forvarmet ovn i 10 til 15 minutter; sett til side.
- 4For å lage sausen, bland nok vann med den reserverte ananasjuicen til å lage 1 kopp. I en stor kjele, over middels varme, kombiner juicen, 1/3 kopp vann, eddik, soyasaus og brunt sukker. Rør inn maisstivelse, ingefær og krydder-salt til det er jevnt. Dekk til og kok opp til det tykner.
- 5Rør inn ananasbiter, gulrot, grønn paprika og kjøttbollene i sausen. Rør forsiktig for å dekke kjøttbollene med sausen. La det småkoke, uten lokk, i omtrent 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokte.