
Cioppino
Lær å lage den deilige italienske sjømatgryten Cioppino med norske ingredienser. Perfekt for sjømatelskere som vil ha en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp smør
- 2. 2 løk, hakket
- 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 1 bunt fersk persille, hakket
- 5. 2 bokser (ca. 410 g) hakkede tomater
- 6. 2 bokser (ca. 410 g) kyllingbuljong
- 7. 2 laurbærblad
- 8. 1 ss tørket basilikum
- 9. 1/2 ts tørket timian
- 10. 1/2 ts tørket oregano
- 11. 1 kopp vann
- 12. 1 1/2 kopper hvitvin
- 13. 1 1/2 pund store reker – skrellet og renset
- 14. 1 1/2 pund bay scallops
- 15. 18 små blåskjell
- 16. 18 blåskjell, renset og børstet
- 17. 1 1/2 kopper krabbekjøtt
- 18. 1 1/2 pund torskefileter, i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Over middels-lav varme smelter du smør i en stor kjele, tilsetter løk, hvitløk og persille. Kok sakte, rør av og til, til løken er myk.
- 22. Tilsett tomater i kjelen (del dem opp i biter når du legger dem i). Tilsett kyllingkraft, laurbærblad, basilikum, timian, oregano, vann og vin. Bland godt. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter.
- 33. Rør inn reker, scallops, muslinger, blåskjell og krabbekjøtt. Tilsett fisk, hvis ønskelig. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 5 til 7 minutter, til muslingene har åpnet seg.
- 4Løft suppen opp i skåler og server med varm, crusty brød!