
Rød hvitløksmos med poteter
Lag deilige hvitløkspurede poteter med rødt hvitløk. Perfekt som tilbehør til alle middager. En enkel oppskrift for smakfulle måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 røde poteter, i terninger
- 2. 2 teskjeer knust hvitløk
- 3. 1/2 kopp smør
- 4. 1/4 kopp halv-og-halv-fløte
- 5. 1/4 teskje biffkrydder
- 6. 1/4 teskje hvitløkspulver
- 7. 1/8 teskje hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele, og fyll på med nok vann til å dekke dem. Tilsett 1 teskje av den knuste hvitløken i vannet for smak. Kok opp, og la koke i omtrent 10 minutter, eller til de lett kan stikkes gjennom med en gaffel.
- 22. Sil av vannet fra potetene, og tilsett smøret. Mos potetene til smøret er smeltet. Bland inn halv og halv, biffkrydder, hvitløkspulver, sukker og den resterende hvitløken. Bland potetene med en elektrisk mikser til de er jevne.