
Jap Chae (stekte glassnudler med grønnsaker)
Lær å lage jap chae, en koreansk rett med stir fried glass noodles og friske grønnsaker. En enkel og smakfull oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 pund asiatisk vermicellinudler
- 2. 2 spiseskjeer sesamolje
- 3. 1 løk, juliennet
- 4. 1 gulrot, juliennet
- 5. 1 rød paprika, juliennet
- 6. 3 vårløk, kuttet i 2,5 cm lange biter
- 7. 1/2 kopp tørkede øre-øyemushrooms
- 8. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 9. 1 teskje sukker
- 10. Salt og nykvernet svart pepper
- 11. 1/2 pund spinat, stilkene fjernet
- 12. 1 spiseskje soyasaus
- 13. 1 spiseskje ristet sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle, bløtlegg vermicelli i varmt vann i 15 minutter. Sil av nudlene, legg dem i en kjele med kokende vann i 30 sekunder, og skyll deretter i kaldt vann. Klipp nudlene med kjøkkensaks.
- 22. Varm opp en stor panne. Tilsett 2 spiseskjeer sesamolje. Ha i løk, gulrot, rød paprika, vårløk, sopp, hvitløk, sukker, salt og pepper. La det koke i noen minutter under omrøring, til grønnsakene er kokte, men fortsatt litt sprø. Overfør grønnsakene til en bolle. Til pannen tilsett én spiseskje sesamolje til. Ha i nudlene, spinat, salt og pepper. La det koke i 1 til 2 minutter under omrøring. Bland inn grønnsakene med 1 spiseskje soyasaus og 1 spiseskje ristet sesamfrø, og bland godt.
- 33. Overfør til et serveringsfat. Serveres varm eller romtemperert.