
Blåbærsmuldretærter
Lær å lage deilige blåbærsmuldrepiker med sprø topping. Perfekt for sommerens kaker eller helgehelse. Enkel å lage og smakfull for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvitt sukker
- 2. 1 teskje bakepulver
- 3. 3 kopper hvetemel
- 4. 1 kopp fettstof
- 5. 1 egg
- 6. 1/4 teskje salt (valgfritt)
- 7. 1 klype malt kanel (valgfritt)
- 8. 4 kopper ferske blåbær
- 9. 1/2 kopp hvitt sukker
- 10. 3 teskjeer maisstivelse
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 23x33 cm stor form.
- 22. I en middels stor bolle, rør sammen 1 kopp sukker, 3 kopper mel og bakepulver. Bland inn salt og kanel, hvis ønskelig. Bruk en gaffel eller paideigskutter for å blande inn smøret og egget. Deigen vil bli smuldrete. Trykk halvparten av deigen ut i den forberedte formen.
- 33. I en annen bolle, rør sammen sukker og maisstivelse. Vend forsiktig inn blåbærene. Strø blåbærblandingen jevnt over bunnen. Smuldre resten av deigen over blåbærlaget.
- 44. Stek i forvarmet ovn i 45 minutter, eller til toppen er lett brun. Avkjøl helt før du skjærer i firkanter.