
Karamelliserte sjalottløk-popovers
Lær å lage deilige karamelliserte sjalottløk popovers. En perfekt forrett med søt og smakfull smak. Enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 3 sjalottløk, finhakket
- 3. Salt og nykvernet pepper
- 4. 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 5. 1 kopp revet moden Cheddarost
- 6. 1/4 kopp baconfett eller andefett, smeltet
- 7. 2 kopper mel
- 8. 1 teskje salt
- 9. 2 kopper melk
- 10. 4 egg, romtempererte
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 22. Til garnityret: Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme og kok sjalottløkene til de er karamelliserte, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
- 33. Til popoverne: Plasser 6 ramekiner på et stekebrett og legg en teskje andefett i hver ramekin. Sett brettet i ovnen og la det varmes i ca. 5 minutter slik at fettet smelter, men ikke brenner seg.
- 44. I mellomtiden blander du mel og salt i en bolle. Varm opp melken i en kjele på lav varme i ca. 5 minutter.
- 55. I en stor bolle visper du eggene til de er veldig luftige, ca. 2–3 minutter. Tilsett den varme melken gradvis og fortsett å vispe. Rør de flytende ingrediensene inn i melet, og bland forsiktig til de er godt blandet. Ikke overpisk.
- 66. Ta ut stekepannen av ovnen og hell røren i hver ramekin, ca. tre fjerdedeler fulle. Fordel den karamelliserte sjalottløkblandingen på toppen av hver popover, og pynt med rosmarin, revet Cheddar og nykvernet pepper. Stek i ovnen til de begynner å se sprø ut og er gyldne, ca. 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 350 grader Fahrenheit. Fortsett å steke i ca. 15 minutter. Lag et lite snitt i hver popover 5 minutter før tiden er ute for å slippe ut dampen og tørke innsiden av popoverne. Popoverne vil være luftige, lette og gyldne.