Øl-kylling med selleripuré

Øl-kylling med selleripuré

Lær hvordan du lager beer bird med selleripuré, en unik rett som kombinerer øl-kyllingens smak med kremet selleripuré. Perfekt for en spesiell middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Selleri-puré
  • 2. 1 stor sellerirot, ca. 900 g / 1 kg
  • 3. Saften av 1/2 sitron
  • 4. 1/4 kopp / 60 ml melk
  • 5. 1 laurbærblad
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 3 spiseskjeer smør
  • 8. 1/4 kopp / 60 ml fløte
  • 9. Nykvernet pepper
  • 10. Øl-kyllinger
  • 11. 2 kyllinghøner fra Cornwall, delt i to
  • 12. Salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 2 hvitløkhoder, delt i fedd og skrelt
  • 14. 1/4 pund / 125 g bacon, skåret i fire
  • 15. 4 laurbærblader
  • 16. 2 kvister fersk rosmarin, kuttet i biter
  • 17. 1 spiseskje einerbær
  • 18. 2 kopper / 500 ml øl

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage selleriroten: Skrell og kutt selleriroten i omtrent 2,5 cm store biter. Ha sitronsaft, melk og laurbærblad i en stor kjele, hell over 8 kopper/2 liter vann. Tilsett salt, kok opp, og la småkoke til selleriroten er veldig mør.
  2. 22. Sil av væsken, og spar en kopp/250 ml av kokevæsken. Fjern laurbærbladet. Rør inn smør og fløte i selleriroten, og kjør deretter til en jevn puré i en blender, tilsett så mye av den reserverte kokevæsken som nødvendig for å oppnå en myk, glatt konsistens. Krydre med pepper og salt, og hold varm.
  3. 33. For å lage hønene: Forvarm ovnen til 230°C. Krydre hønsebrystene godt med salt og pepper, og legg dem i et enkelt lag i en ildfast form. Legg hvitløk, bacon og urter rundt. Strø over einerbær. Hell ølen i siden av formen.
  4. 44. Stek i 15 minutter. Vend på hønsebrystene og stek ytterligere 15 minutter. Vend igjen og stek i 15 minutter til. Nå bør kjøttet være gjennomstekt og klebrig med en lett karamellisert saus. Hvis hønene er ferdige, men det er for mye saus igjen, kan du bare la hønene hvile mens du koker ned sausen litt. Server hønene med sausen – urter, einerbær og alt – helle over.
  5. 55. På tallerkenen: Anrett sellerirotpuréen og legg et stykke høne oppå. Nyt!