Enkle perfekte enchiladas

Enkle perfekte enchiladas

Lær hvordan du lager enkle og smakfulle perfekte enchiladas. En rask oppskrift som passer til travle hverdager. Perfekt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 2 spiseskjeer allsidig mel
  • Én 28-unse boks med enchilada- eller meksikansk rød saus
  • 2 kopper kyllingbuljong
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 1 middels løk, finhakket
  • 1/2 teskje salt
  • Rapsolje til steking
  • 10 til 14 mais tortillas
  • To 4-unse bokser med hakkede grønne chilipepper
  • 1 kopp hakket grønn løk
  • 1/2 kopp hakkede svarte oliven
  • 3 kopper revet skarp Cheddar-ost
  • Koriander til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For sausen:
  3. 3I en kjele over middels lav varme, bland sammen rapsolje og mel. Visp godt og la det småkoke i 1 minutt. Hell i den røde sausen, kyllingkraft, salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke mens du forbereder de andre ingrediensene.
  4. 4For kjøttet:
  5. 5Mens sausen småkoker, brunsj the kjøttdeig med løken i en stor stekepanne over middels høy varme. Sil av fettet, tilsett salt og rør godt. Slå av varmen og sett til side.
  6. 6For resten:
  7. 7I en liten stekepanne over middels varme, varm opp litt rapsolje. Stek tortillalefsene lett til de blir myke, ikke sprø. La dem renne av på et kjøkkenpapir. Gjenta til alle tortillalefsene er stekt.
  8. 8Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  9. 9Fordel 1/2 kopp av sausen i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Dypp deretter hver tortilla i sausen én etter én. Legg den sausede tortillaen på en tallerken. Legg på litt av kjøttblandingen, chili, grønn løk og svarte oliven. Topp med en generøs mengde revet cheddarost. Rull opp tortillaen slik at fyllet er inni.
  10. 10Legg tortillaen med skjøten ned i den ildfaste formen. Gjenta med resten av tortillaene, og hell resten av sausen over. Avslutt med et rikelig lag ost og eventuelt rester av chili, grønn løk eller oliven fra fyllet.
  11. 11Stek enchiladene i 20 minutter, eller til de bobler. Strø hakket koriander over og server.