
Pesto
Lær hvordan du lager enkel og smakfull pesto hjemme med vår steg-for-steg oppskrift. Perfekt til pasta, brød og mer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp valnøtter
- 2. 1/4 kopp pinjekjerner
- 3. 3 spiseskjeer hakket hvitløk (9 fedd)
- 4. 5 kopper ferske basilikumblader, godt pakket
- 5. 1 teskje kosher-salt
- 6. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 7. 1 1/2 kopper god olivenolje
- 8. 1 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg valnøttene, pinjekjernene og hvitløk i en food processor med skive. Kjør i 30 sekunder. Tilsett basilikumbladene, salt og pepper. Mens maskinen går, heller du sakte olivenoljen gjennom matingsrøret og kjører til pestoen er jevnt most. Tilsett Parmesan og kjør i ett minutt. Server eller oppbevar pestoen i kjøleskapet eller fryseren med et tynt lag olivenolje på toppen.