Hello Fresh Mobile Banner
Banan kake

Banan kake

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull banankake med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller til kaffekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 4 pund semisøt sjokolade
  • 2. 4 kopper sukker
  • 3. 4 kopper kokende vann
  • 4. 3 pund (12 staver) usaltet smør, i terninger, romtemperert
  • 5. 30 egg
  • 6. 3 pund semisøt sjokoladestykker
  • 7. 1 1/2 kvart whipping krem
  • 8. 6 hele egg
  • 9. 12 eggehviter
  • 10. 12 eggeplommer
  • 11. 8 unser usaltet smør
  • 12. 8 unser margarin
  • 13. 2 1/2 kopper sukker
  • 14. 5 bananer, skåret i små biter
  • 15. 5 egg
  • 16. 4 1/2 kopper hvetemel
  • 17. 2 teskjeer natron
  • 18. 3/4 kopp melk
  • 19. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. For den mørke sjokoladetrøffelen: Forvarm ovnen til 175°C. Legg et bakepapir i en 23 cm rund kakeform.
  2. 22. Kjør sjokoladen i en food processor. Ha den malte sjokoladen og sukkeret i en stor bakebolle. Tilsett forsiktig det kokende vannet og rør til all sjokoladen er smeltet. Bruk en visp og bland inn smøret i sjokoladeblandingen til den er godt blandet. Visp inn eggene, og sil deretter gjennom en sikt.
  3. 33. Hell sjokoladeblandingen i den forberedte formen. Stek til den akkurat har satt seg, ca. 20 minutter. Avkjøl i kjøleskapet i 4 timer.
  4. 44. For sjokolademoussen: Smelt sjokoladen og la den avkjøle litt. Pisk kremfløten.
  5. 55. Ha hele egg og eggeplommer i en stor bolle; visp med en elektrisk mikser for å bryte opp eggeplommene.
  6. 66. Når sjokoladen har blitt avkjølt, tilsett de vispede eggene og bland med håndmikser.
  7. 77. I en separat bolle, visp eggehvitene til stiv marengs.
  8. 88. Tilsett en fjerdedel av den piskede kremen i sjokoladeblandingen og vend forsiktig med en slikkepott, og skrap bunnen av bollen til alt er akkurat blandet. Tilsett resten av den piskede kremen og begynn å vende den inn, og skrap ofte i bollen. Når du har vendt inn halvparten av eggehvitene, tilsett dem også. Vend alt forsiktig sammen til det er godt blandet. Avkjøl i 4 timer. (Gir fyll til tre 23 cm kaker.)
  9. 99. For banankaken: Forvarm ovnen til 175°C.
  10. 1010. Pisk smør, margarin og sukker med en elektrisk mikser til det er veldig lyst og luftig. Bland inn bananene. Tilsett eggene litt etter litt, og bland godt mellom hver gang. Veksle mellom å tilsette de tørre ingrediensene og melken i smørblandingen, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Tilsett vaniljen.
  11. 1111. Fyll to 23 cm kakeformer med halvparten av røren i hver. Stek til kaken er satt, men fortsatt blank på toppen, ca. 20 minutter. La avkjøle.
  12. 1212. For å montere kaken: Plasser det første laget av banankake, med oversiden opp, på en kakeplate. Legg på 2 store skjeer (ca. 2 kopper) med mousse og jevn ut med en slikkepott. Ta ut sjokoladetrøffelen av formen, og la folien sitte på, og snu den opp ned på moussen; fjern folien. Legg deretter 2 store skjeer med mousse på trøffelen og jevn ut med en slikkepott. Snu det andre banankake-laget opp ned over moussen.