
Gresk penne og kylling
Oppdag en deilig gresk pasta med kylling. En smakfull rett som er enkel å lage, perfekt for raske middager. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke penne pasta (16 gram)
- 1 ½ ss smør
- ½ kopp hakket rød løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i bitestore biter
- 1 boks (400 gram) artisjokkhjerter i vann
- 1 tomat, hakket
- ½ kopp smuldret fetaost
- 3 ss hakket fersk persille
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts tørket oregano
- salt etter smak
- nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok penne pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet.
- 2I mellomtiden, i en stor stekepanne over middels høy varme, smelt smør. Tilsett løk og hvitløk, og kok i 2 minutter. Tilsett hakket kylling og fortsett å koke, rør av og til, til det er gyllent og gjennomstekt, ca. 5–6 minutter.
- 3Skru ned varmen til middels lav. Sil av vannet fra artisjokkhjertene og hakk dem. Tilsett dem i stekepannen sammen med hakket tomat, fetaost, fersk persille, sitronsaft, tørket oregano og den avsilte penne pastaen. Varm opp i ca. 2–3 minutter til det er gjennomvarmt.
- 4Krydre med salt og nykvernet svart pepper. Server varm.