Paella
Lær hvordan du lager en deilig paella med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller når du vil imponere gjestene dine med en smakfull, spansk rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. Salt og pepper
- 3. 1 hel kylling på 1,36 kg, delt i 8 biter, rygg fjernet og satt til side til kraft
- 4. 2 kopper hakket chorizo
- 5. 2 spanske løk, hakket
- 6. 1 grønn paprika, hakket
- 7. 1 rød paprika, hakket
- 8. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 9. 1 kopp Valencia-ris
- 10. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 11. En klype safran
- 12. 3 kopper varm kyllingkraft
- 13. 1 (ca. 450 g) boks hermetiske tomater, drenert og knust for hånd
- 14. 1 kopp spansk øl
- 15. 16 store reker, renset og uten innvoller
- 16. 16 Manila-muslinger, vasket
- 17. 2 hummerhaler, med skall og delt på langs
- 18. 16 blåskjell, vasket (forsøk å variere arter hvis mulig)
- 19. 1 kopp ferske erter med skall
- 20. 1 kopp spanske oliven med pimientos
- 21. 2 grillede røde paprika, skrellet og skåret i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Varm opp olje i en stor stekepanne eller paellapanne. Krydre og stek kyllingbitene, fjern dem deretter fra pannen. Stek chorizoen; tilsett løk, paprika og hvitløk og sautér i 2 til 3 minutter.
- 33. Tilsett risen, og sautér til den blir gyllen, rør slik at den ikke brenner seg. Legg den stekte kyllingen tilbake i pannen sammen med hvitvinen og safranen, og rør til all vinen er absorbert. Tilsett 2 kopper kyllingkraft, 1/4 kopp av gangen, og rør til risen har tatt opp kraften. Tilsett den siste koppen med kyllingkraft, tomater og øl. Legg i kylling, reker, blåskjell, hummer og blåskjell, og legg dem inn i risen.
- 44. Stek i ovnen i 8 til 10 minutter til blåskjellene åpner seg. Tilsett erter og oliven, og stek i ytterligere 2 minutter. Topp med tynne skiver av ovnsbakte paprika.