Takkefest i kveld
oppskrift på en velsmakende og enkel thanksgiving-middag til kvelden. perfekt for å feire høytiden med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund fullkornsspagetti, helkornsspagetti eller semolinaspagetti
- 2. Salt
- 3. 1 kopp tørr stuffing (anbefalt: Pepperidge Farm)
- 4. 3 kopper kalkun- eller kyllingkraft
- 5. 1 pund malt kalkunkjøtt
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 1 middels stor Golden Delicious eple, skrelt, kjernet og finhakket
- 8. 1 teskje sitronsaft
- 9. 2 selleristenger fra hjertet, finhakket
- 10. 1 lite løk eller 1/2 middels løk, finhakket
- 11. 1 spiseskje fugleblanding (krydderblanding for fjærkre)
- 12. 1 egg
- 13. Extra virgin olivenolje, til rikelig drypping
- 14. 1/2 pund crimini-sopp, tynne skiver
- 15. Noen kvister fersk timian, blader avskiltet og hakket
- 16. 2 spiseskjeer smør
- 17. 2 spiseskjeer hvetemel
- 18. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 19. 1/2 kopp fløte eller halv og halv
- 20. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano, et par nevefulle
- 21. Et par nevefulle flatbladpersille, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 22. Kok opp vann i en stor kjele til pasta. Når vannet koker, vent til kjøttbollene er i ovnen. Når kjøttbollene har vært i ovnen i 4 til 5 minutter, smak til vannet med salt, tilsett spaghetti og kok til al dente. Sil av pastaen og hold den varm.
- 33. Bløtlegg stuffing med omtrent 1 kopp kraft i en liten bolle til det er mykt, et par minutter.
- 44. Legg kalkunkjøttet i en blandebolle og krydre med salt og pepper. Tilsett eple, sitronsaft, selleri, løk, krydder for fjærfe, egg og stuffing, og bland til det akkurat er godt blandet. Legg et bakepapir på et stekebrett. Form kjøttblandingen til 16 stk. kjøttboller på ca. 5 cm i diameter, drypp med litt olivenolje og stek i ovnen til de er gjennomstekte, faste og gylne, ca. 12 minutter.
- 55. Mens kjøttbollene steker, varm opp et par spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne, tilsett sopp og timian og stek over middels høy varme til de er møre, krydre med salt og pepper. Lag en fordypning i midten av pannen, tilsett smør, og når det er smeltet, visp inn melet. Stek i 1 minutt, deretter visp inn ca. 2 kopper kraft og Worcestershire-saus. Senk varmen og la det småkoke i noen minutter for å tykne sausen, rør inn fløte til slutt.
- 66. Vend pastaen i en stor serveringsbolle med kjøttbollene, sausen og osten. Pynt med persille og server.