Kylling- og villris-suppe I

Kylling- og villris-suppe I

Lær å lage en varm og næringsrik kylling og villris-suppe. Perfekt for kalde dager, enkel å lage og full av smak. Oppdag oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør
  • 2. 1 finhakket løk
  • 3. 1/2 kopp hakket selleri
  • 4. 1/2 kopp skivede gulrøtter
  • 5. 1/2 pund ferske skivede sopp
  • 6. 3/4 kopp hvetemel
  • 7. 6 kopper kyllingkraft
  • 8. 2 kopper kokt villris
  • 9. 1 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, kokt og skåret i terninger
  • 10. 1/2 teskje salt
  • 11. 1/2 teskje karri pulver
  • 12. 1/2 teskje sennepspulver
  • 13. 1/2 teskje tørket persille
  • 14. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 15. 1 kopp skivede mandler
  • 16. 3 spiseskjeer tørr sherry
  • 17. 2 kopper halv-og-halv melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Rør inn løk, selleri og gulrøtter og la det surre i 5 minutter. Tilsett sopp og la det surre i ytterligere 2 minutter. Deretter tilsetter du melet og rører godt. Hell gradvis i kyllingkraften, mens du rører konstant, til alt er tilsatt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke.
  2. 22. Deretter tilsetter du ris, kylling, salt, karri, sennepspulver, persille, malt svart pepper, mandler og sherry. La det varme gjennom, og hell deretter i fløteblandingen. La det småkoke i 1 til 2 timer. (Merk: Ikke la det koke kraftig, ellers vil jevningen din skille seg.)