Pastura
Lær hvordan du lager pastura, en smakfull og enkel rett med pasta. Perfekt for en rask middag eller en koselig helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 1/2 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking av arbeidsflaten
- 2. 3 1/2 teskjeer bakepulver
- 3. 1/4 teskje natron
- 4. 1/4 teskje malt kanel
- 5. 1/4 teskje malt nellik
- 6. 1 1/3 kopper honning, varm
- 7. 1 stort egg
- 8. 340 gram bittersøt sjokolade, hakket
- 9. 1/4 kopp kremfløte
- 10. Omtrent 170 gram uskoldede hele mandler (ca. 1 1/2 kopper)
- 11. Vegetabilsk spray
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Mål opp melet, bakepulveret, natron, kanelen og nellikene i en bolle til en stavmikser utstyrt med eltekrok. Tilsett honning og egg, og pisk på lav til middels hastighet til det er godt blandet. Dette gir en veldig klissete deig. Du kan kjevle den ut med en gang, eller skrape den sammen til en ball, legge den i en bolle, dekke den med et kjøkkenhåndkle og la den stå i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
- 33. Bland sjokolade og fløte i en varmebestandig bolle og plasser over (men ikke i kontakt med) en kjele med småkokende vann. Varm opp under omrøring av og til med en tresleiv til sjokoladen er smeltet og glatt. La det avkjøle til det er lunt. (For å smelte i mikrobølgeovn, bland sjokolade og fløte i en bolle og varm på høy effekt i ca. 30 sekunder. Rør, og gjenta om nødvendig.)
- 44. Rør inn mandlene i sjokoladen.
- 55. I mellomtiden, kutt ut 4 ark bakepapir store nok til å dekke bakeplaten. Deigen er veldig klissete og vanskelig å kjevle ut, selv på en godt melet overflate. Spray lett to ark med vegetabilsk spray. Overfør halvparten av deigen til ett av de sprayede arkene, og legg det andre arket oppå. Begynn å forme deigen med hendene, og kjevle den ut til en jevn rektangulær form, ca. 25 x 38 cm. Den kan lett formes ved å skyve og presse.
- 66. Fjern det øverste arket av bakepapir. Fordel halvparten av sjokoladefyllet i en 7-10 cm bred stripe langs midten av deigen, og la den øverste halvdelen av deigen og en 2,5 cm bred kant rundt de tre andre sidene være tom. Bruk det nederste bakepapiret til å brette den ene langkanten av deigen over sjokoladefyllet. Forsiktig, fjern bakepapiret og press kantene sammen med en gaffel for å forsegle. Skyv den formede rullen, fortsatt på bakepapiret, over på en bakeplate.
- 77. Spray de resterende to arkene med vegetabilsk spray, og gjenta prosessen med resten av deigen og sjokoladefyllet. Skyv rullen over på samme bakeplate, hvis det er plass. Deigen er så myk at det er best å la den bli på bakepapiret til etter steking.
- 88. Stek i 20 minutter. La den avkjøle helt, og skjær deretter i skiver på ca. 1,3 cm tykkelse.