
Indisk kyllingcurry Murgh Kari
En smakfull oppskrift på indisk kyllingcurry (Murgh Kari) med krydder og smak. Perfekt for en velsmakende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvede
- 2 teskjeer salt
- 1/2 kopp matolje
- 1 1/2 kopper hakket løk
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 1/2 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
- 1 spiseskje karri pulver
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje malt gurkemeie
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje vann
- 1 (425 gram) boks knuste tomater
- 1 kopp naturell yoghurt
- 1 spiseskje hakket fersk koriander
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp vann
- 1 teskje garam masala
- 1 spiseskje hakket fersk koriander
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Strø kyllingbrystene med 2 teskjeer salt.
- 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over høy varme; kok delvis kyllingen i den varme oljen i porsjoner til den er helt brunet. Overfør de brunede kyllingbrystene til en tallerken og sett til side.
- 3Skru ned varmen under stekepannen til middels høy; tilsett løk, hvitløk og ingefær i oljen som er igjen i pannen, og kok og rør til løken blir gjennomsiktig, omtrent 8 minutter. Rør inn karrypulver, spisskummen, gurkemeie, koriander, cayenne og 1 spiseskje vann i løkblandingen; la det varme opp sammen i ca. 1 minutt mens du rører. Bland inn tomater, yoghurt, 1 spiseskje hakket koriander og 1 teskje salt i blandingen. Legg kyllingbrystet tilbake i pannen sammen med eventuelle safter på tallerkenen. Hell ½ kopp vann i blandingen; kok opp, og vend kyllingen slik at den dekkes av sausen. Strø garam masala og 1 spiseskje koriander over kyllingen.
- 4Dekk til stekepannen og la det småkoke til kyllingbrystene ikke lenger er rosa i midten og saften renner ut, ca. 20 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i midten skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit). Dryss over sitronsaft før servering.