Indisk kyllingcurry Murgh Kari

Indisk kyllingcurry Murgh Kari

En smakfull oppskrift på indisk kyllingcurry (Murgh Kari) med krydder og smak. Perfekt for en velsmakende middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvede
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 1/2 kopp matolje
  • 4. 1 1/2 kopper hakket løk
  • 5. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 6. 1 1/2 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
  • 7. 1 spiseskje karri pulver
  • 8. 1 teskje malt spisskummen
  • 9. 1 teskje malt gurkemeie
  • 10. 1 teskje malt koriander
  • 11. 1 teskje cayennepepper
  • 12. 1 spiseskje vann
  • 13. 1 (425 gram) boks knuste tomater
  • 14. 1 kopp naturell yoghurt
  • 15. 1 spiseskje hakket fersk koriander
  • 16. 1 teskje salt
  • 17. 1/2 kopp vann
  • 18. 1 teskje garam masala
  • 19. 1 spiseskje hakket fersk koriander
  • 20. 1 spiseskje fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Strø kyllingbrystene med 2 teskjeer salt.
  2. 22. Varm opp oljen i en stor stekepanne over høy varme; kok delvis kyllingen i den varme oljen i porsjoner til den er helt brunet. Overfør de brunede kyllingbrystene til en tallerken og sett til side.
  3. 33. Skru ned varmen under stekepannen til middels høy; tilsett løk, hvitløk og ingefær i oljen som er igjen i pannen, og kok og rør til løken blir gjennomsiktig, omtrent 8 minutter. Rør inn karrypulver, spisskummen, gurkemeie, koriander, cayenne og 1 spiseskje vann i løkblandingen; la det varme opp sammen i ca. 1 minutt mens du rører. Bland inn tomater, yoghurt, 1 spiseskje hakket koriander og 1 teskje salt i blandingen. Legg kyllingbrystet tilbake i pannen sammen med eventuelle safter på tallerkenen. Hell ½ kopp vann i blandingen; kok opp, og vend kyllingen slik at den dekkes av sausen. Strø garam masala og 1 spiseskje koriander over kyllingen.
  4. 44. Dekk til stekepannen og la det småkoke til kyllingbrystene ikke lenger er rosa i midten og saften renner ut, ca. 20 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i midten skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit). Dryss over sitronsaft før servering.