
Indisk kyllingcurry Murgh Kari
En smakfull oppskrift på indisk kyllingcurry (Murgh Kari) med krydder og smak. Perfekt for en velsmakende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Strø kyllingbrystene med 2 teskjeer salt.
- 22. Varm opp oljen i en stor stekepanne over høy varme; kok delvis kyllingen i den varme oljen i porsjoner til den er helt brunet. Overfør de brunede kyllingbrystene til en tallerken og sett til side.
- 33. Skru ned varmen under stekepannen til middels høy; tilsett løk, hvitløk og ingefær i oljen som er igjen i pannen, og kok og rør til løken blir gjennomsiktig, omtrent 8 minutter. Rør inn karrypulver, spisskummen, gurkemeie, koriander, cayenne og 1 spiseskje vann i løkblandingen; la det varme opp sammen i ca. 1 minutt mens du rører. Bland inn tomater, yoghurt, 1 spiseskje hakket koriander og 1 teskje salt i blandingen. Legg kyllingbrystet tilbake i pannen sammen med eventuelle safter på tallerkenen. Hell ½ kopp vann i blandingen; kok opp, og vend kyllingen slik at den dekkes av sausen. Strø garam masala og 1 spiseskje koriander over kyllingen.
- 44. Dekk til stekepannen og la det småkoke til kyllingbrystene ikke lenger er rosa i midten og saften renner ut, ca. 20 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i midten skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit). Dryss over sitronsaft før servering.