
Kyllingsatay med peanøttsaus
Lær hvordan du lager smakfull kylling satay med kremet peanøttsaus. En enkel oppskrift perfekt for forretter eller middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 hvitløksfedd
- 10 til 12 ferske korianderstilk med blader, godt vasket
- 5 spiseskjeer honning
- 4 spiseskjeer thai rød currypaste
- 1 kopp kokosmelk
- 4 spiseskjeer soyasaus
- 1/2 kopp vann
- 450 gram kyllingbryst, skåret i 1/4 tommers tykke strimler
- 3 spiseskjeer peanøttolje
- 1/2 kopp ristede peanøtter, finhakket
- Salt etter smak
- Trespyd dyppet i varmt vann
Fremgangsmåte
- 1Bland hvitløk, koriander, honning, rød curry, kokosmelk, soyasaus og vann i en sauskjele, og sett den over middels varme. Kok opp, og la det småkoke. Kok i 5 minutter, fjern fra varmen og avkjøl helt. Del sausen i to, og ha den ene halvparten i en stor nok skål til kyllingen. Sett den andre halvparten til side til bruk som dippesaus senere.
- 2Kyllingen bør skjæres i lengderetninger i strimler, tres på de forhåndsbløtlagte spydstikkene, og legges i den første sausen. Sett i kjøleskapet og la kyllingen marinere over natten.
- 3Når det er tid for å koke, varm opp en 30 cm støpejernspanne over middels varme og tilsett peanøttolje. Før oljen begynner å ryke, stek de spydkledde kyllingbitene i porsjoner.
- 4Mens kyllingen koker, hell den reserverte sausen i en liten sauskjele og kok opp raskt igjen. La det småkoke, tilsett hakkede peanøtter, og la det koke i 5 minutter før du tar det av varmen. Server varmt.
- 5Når spydstikkene er helt kokt, server dem med peanøttsaus i en liten dippeskål.