
Kylling Saltimbocca
Lær hvordan du lager smakfull chicken saltimbocca med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og deilig hovedrett til hverdag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Saften av 1 sitron
- 2. 1/2 teskje herbs de Provence
- 3. Salt og nykvernet svart pepper
- 4. 6 benfrie, skinnløse kyllingbryst, banket flate
- 5. 6 ferske salvieblader
- 6. 6 tynne skiver prosciutto
- 7. Ekstra jomfrolivolje
- 8. 2 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit.
- 22. I en stor ildfast form, visp sammen sitronsaft, herbs de Provence, 1 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Tilsett kyllingen og vend den godt i marinaden. La kyllingen marinere i noen minutter. Ta kyllingen ut av marinaden, og legg ett salvieblad på hver bit, før du pakker hver i ett skiver prosciutto. Strø over salt og pepper.
- 33. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme, og tilsett et par spiseskjeer olivenolje. Vend 2 kyllingbryst i melet, og legg dem deretter i den varme oljen. Stek til kyllingen er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør kyllingen til et stekebrett og hold den varm i ovnen. Gjenta med resten av kyllingen, og tilsett mer olivenolje om nødvendig.