Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

lær hvordan du lager den autentiske vitello tonnato, en italiensk forrett med tynne skiver kalvekjøtt og kremet tunfisksaus. perfekt til sommerfesten!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund boneless kalvetykkeklump av toppkål, bundet
  • 2. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 3. 1 løk, gulrot og selleri, hver finhakket
  • 4. Bouquet garni: 1 peeled hvitløksfedd, 4 kvister persille, 1 laurbærblad og 1 teskje tørket rosmarin eller timian, bundet i osteklede
  • 5. 6 1/2 til 7 unser boks tunfisk, helst importert fra Italia og helst pakket i olivenolje
  • 6. Liten boks (2 unser) flate ansjovisfileter, pakket i olivenolje
  • 7. 3 til 4 spiseskjeer kapers uten pepperkorn (nonpareil)
  • 8. 1/2 kopp vegetabilsk olje og ekstra jomfru olivenolje
  • 9. 1 teskje revet sitronskall og 3 til 4 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 10. 1 kopp majones
  • 11. Salt og nykvernet svart pepper
  • 12. Serveringsforslag: dampede haricots verts (franske grønne bønner) eller asparges sammen med båter av moden tomat, halverte utkjernede svarte oliven, finhakket gressløk og hakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kalven i en stor nok form som rommer den. Tilsett vinen og nok vann til å dekke kalven med ca. 1/2 tomme. Ta ut kalven og sett den til side. Tilsett grønnsaker og bouquet garni i vannet og kok opp væsken. Legg kjøttet tilbake i det småkokende vannet, dekk til og kok forsiktig i omtrent 1 1/2 time eller til kalven er gjennomkokt.
  2. 2Ta kalven av varmen og la den avkjøle i sin egen væske. Ta den ut av væsken, og kalven er klar til bruk. (Kok opp resten av væsken og reduser den til halvparten, og bruk den som buljong.) Fjern eventuelle tråder og skjær i tynne skiver.
  3. 3I en food processor, puré fiskekjøttet, ansjosene, kapers, grønnsaker og olivenolje til en jevn krem. Tilsett sitrusskall og 3 spiseskjeer sitronsaft (tilpass mengden etter smak). Overfør blandingen til en bolle og vend inn majonesen. Krydre godt med salt og pepper.
  4. 4Smør bunnen av en lav, ikke-metallisk form med et lag av tunfisksaus. Legg noen kalveskiver i ett lag, kant i kant, over tunfisksausen. Dekk det første laget med kalv igjen med mer saus. Bygg opp et lag til med kalv og dekk igjen med saus. Avslutt med et generøst lag saus, og pass på at kalven er helt dekket slik at den ikke tørker ut. Dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 24 timer.
  5. 5Server kald med dampede haricot verts (franske grønne bønner) eller asparges, sammen med båter av moden tomat, halverte svarte oliven uten stein, finhakket gressløk og hakket persille.