
Spinat- og røykal Gouda-ostpai uten bunn
oppskrift på en deilig crustless quiche med spinat og røkt goudaost. perfekt for en lett lunsj eller middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 4 spiseskjeer ferskt revet Parmesanost
- 1 (280 gram) boks frossen spinat, tint
- 2 store egg
- 2 eggeplommer
- 2 kopper fløte og melk (half-and-half)
- 4 unser (ca. 115 gram) revet røkt Goudaost, omtrent 1 kopp
- 2 spiseskjeer hvetemel
- Rikelig med nyrevet muskatnøtt
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3/4 kopp hakkede, trimmede vårløk, hvite og grønne deler, ca. 8 stk.
- 1 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Pensle en 23 cm glass- eller keramikkake med det myke smøret og strø over halvparten av Parmesanosten. Plasser kaken på et stekebrett.
- 2Klem spinaten i porsjoner, veldig fast for hånd, for å fjerne overflødig vann. Ha spinaten i en food processor sammen med eggene, eggeplommene, fløte, Gouda, mel, muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Pulsér til blandingen er jevnt grønn med små biter av spinat, ca. 30 sekunder. Tilsett vårløken og pulsér kort for å blande. Hell blandingen i den forberedte kaken. Strø over resten av Parmesanosten og paprika på toppen.
- 3Sett kaken på nederste rille i ovnen og stek til quichen akkurat har stivnet i midten, ca. 40–45 minutter. Avkjøl helt på en rist før servering.