
Gnocchi med tomat, basilikum og oliven
Lær hvordan du lager smakfull gnocchi med friske tomater, basilikum og oliven. En rask og enkel rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 ferske basilikumblader, vasket, tørket og hakket
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp utstenede Gaeta-oliven eller andre store grønne oliven
- 1 1/2 kopper tomatsaus
- 6 liter saltet vann
- 1 oppskrift gnocchi
- 1/2 kopp nyrevet Pecorino Romano-ost
Fremgangsmåte
- 1I en stor, dyp stekepanne, varm smøret over middels høy varme til det begynner å skumme. Tilsett oliven og kok, mens du rører, til det begynner å syde, ca. 2 minutter. Tilsett tomatsausen og la det småkoke. Fjern fra varmen og sett til side.
- 2Kok opp den saltede vannet, og tilsett deretter gnocchi. Kok gnocchi, mens du forsiktig rører, til de er møre, ca. 1 minutt etter at de har kommet opp til overflaten av kjelen. Sil av vannet.
- 3La tomatsausen småkoke igjen på lav varme. Tilsett gnocchi og rør forsiktig med en tresleiv til de er dekket av sausen. Rør inn den revne osten og basilikumen. Krydre med salt og pepper etter smak. Server umiddelbart.