Hello Fresh Mobile Banner
Baconskakkelagt pai

Baconskakkelagt pai

Lær hvordan du lager en deilig bacon lattice pie med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkel å lage og alltid populær!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Én 23-centimeters paibunn i metallform
  • 6 kopper skivede Granny Smith-epler (ca. 8 epler)
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1 teskje eplekrydder
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • Én 340 grams pakke bacon (12 skiver)
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • Knust svart pepper
  • Pisket krem, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. 2Bland eplene, melet, eplekrydderet, sitronskallet, 1/2 kopp av sukkeret og 1 spiseskje lønnesirup i en stor bolle. Rør godt slik at eplene blir jevnt dekket.
  3. 3Hell epleblandingen i paibunnen. Den vil heve seg litt over kanten. Trykk eplene ned for å lage et jevnt lag, klar til å legge på baconlattice.
  4. 4Legg 6 skiver bacon horisontalt over paien. Kantene på hver skive skal berøre hverandre, men ikke overlappe. Bruk de resterende 6 skivene og vev baconet i et over-under-mønster for å dekke toppen av paien jevnt. Dette gjøres ved å løfte alternative skiver av det horisontale baconet og plassere en skive vertikalt over eller under etter behov for å skape et vevd design. Bruk kjøkkensaks til å trimme baconet som henger over kanten av paibunnen, slik at baconet dekker kanten av paien, siden det vil trekke seg tilbake under stekingen.
  5. 5Dekk paien med aluminiumsfolie, plasser den på det forberedte stekebrettet og stek i 25 minutter.
  6. 6I mellomtiden, visp sammen de resterende 2 spiseskjeene sukker og 1 spiseskje lønnesirup i en liten bolle. Rør inn eddik og strø over en generøs klype svart pepper. Sett til side.
  7. 7Etter at paien har stekt i 25 minutter, fjern folien og pensle forsiktig baconlattice med lønnesirupglazéen. Sett paien tilbake i ovnen og fortsett å steke, uten dekke, til baconet er brunt og sprøtt, og eplefyllet bobler, ca. 35 minutter til. La paien avkjøle helt før den skjæres i. Server gjerne med pisket krem.