
Baconskakkelagt pai
Lær hvordan du lager en deilig bacon lattice pie med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkel å lage og alltid populær!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Én 23-centimeters paibunn i metallform
- 6 kopper skivede Granny Smith-epler (ca. 8 epler)
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 teskje eplekrydder
- 1 teskje revet sitronskall
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- Én 340 grams pakke bacon (12 skiver)
- 1 spiseskje eplecidereddik
- Knust svart pepper
- Pisket krem, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir.
- 2Bland eplene, melet, eplekrydderet, sitronskallet, 1/2 kopp av sukkeret og 1 spiseskje lønnesirup i en stor bolle. Rør godt slik at eplene blir jevnt dekket.
- 3Hell epleblandingen i paibunnen. Den vil heve seg litt over kanten. Trykk eplene ned for å lage et jevnt lag, klar til å legge på baconlattice.
- 4Legg 6 skiver bacon horisontalt over paien. Kantene på hver skive skal berøre hverandre, men ikke overlappe. Bruk de resterende 6 skivene og vev baconet i et over-under-mønster for å dekke toppen av paien jevnt. Dette gjøres ved å løfte alternative skiver av det horisontale baconet og plassere en skive vertikalt over eller under etter behov for å skape et vevd design. Bruk kjøkkensaks til å trimme baconet som henger over kanten av paibunnen, slik at baconet dekker kanten av paien, siden det vil trekke seg tilbake under stekingen.
- 5Dekk paien med aluminiumsfolie, plasser den på det forberedte stekebrettet og stek i 25 minutter.
- 6I mellomtiden, visp sammen de resterende 2 spiseskjeene sukker og 1 spiseskje lønnesirup i en liten bolle. Rør inn eddik og strø over en generøs klype svart pepper. Sett til side.
- 7Etter at paien har stekt i 25 minutter, fjern folien og pensle forsiktig baconlattice med lønnesirupglazéen. Sett paien tilbake i ovnen og fortsett å steke, uten dekke, til baconet er brunt og sprøtt, og eplefyllet bobler, ca. 35 minutter til. La paien avkjøle helt før den skjæres i. Server gjerne med pisket krem.