Hello Fresh Mobile Banner
Ovenbakt kyllingbryst

Ovenbakt kyllingbryst

Lær hvordan du lager ovnstekt kyllingbryst med sprø skorpe og saftig innmat. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til hverdag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 brød av landbrød
  • 1/2 kopp ferskt revet Parmesanost (ca. 42 gram)
  • 1 spiseskje hakkede friske salvieblader
  • 1 stang (1 1/2 kopper) usaltet smør
  • 4 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar (ca. 680 gram totalt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Riv brødet i biter og kjør det i en food processor til det er finmalt. I en stor bolle blander du sammen 2 kopper brødsmuler, Parmesan, salvie, salt og pepper etter smak. Smelt smør, og tilsett salt og pepper etter smak. Tørk kyllingen godt, og pensle den med sennepsblandingen. Rull kyllingen i brødsmuleblandingen, og trykk forsiktig for at det skal feste seg. Legg kyllingen på stekebrettet uten at de ligger for tett, og drypp over smør. Stek kyllingen midt i ovnen til den er gjennomstekt og har en gyllen farge, ca. 25–30 minutter.