
Ovenbakt kyllingbryst
Lær hvordan du lager ovnstekt kyllingbryst med sprø skorpe og saftig innmat. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til hverdag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 brød av landbrød
- 1/2 kopp ferskt revet Parmesanost (ca. 42 gram)
- 1 spiseskje hakkede friske salvieblader
- 1 stang (1 1/2 kopper) usaltet smør
- 4 spiseskjeer Dijon-sennep
- 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar (ca. 680 gram totalt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Riv brødet i biter og kjør det i en food processor til det er finmalt. I en stor bolle blander du sammen 2 kopper brødsmuler, Parmesan, salvie, salt og pepper etter smak. Smelt smør, og tilsett salt og pepper etter smak. Tørk kyllingen godt, og pensle den med sennepsblandingen. Rull kyllingen i brødsmuleblandingen, og trykk forsiktig for at det skal feste seg. Legg kyllingen på stekebrettet uten at de ligger for tett, og drypp over smør. Stek kyllingen midt i ovnen til den er gjennomstekt og har en gyllen farge, ca. 25–30 minutter.