
Flatbrød
Lær hvordan du lager flatbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør. Rask og enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke tørr aktiv gjær
- 1 1/4 kopper varmt vann (ikke over 110 grader)
- 2 3/4 kopper usaltet hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 1/4 kopp sammalt hvete eller grovt rugmel
- 2 teskjeer kosher salt
- 2 teskjeer knuste fennikelfrø
- Olivenolje, til pensling av brødene
Fremgangsmåte
- 1Bland gjær og vann i en bolle til en elektrisk mikser. La det stå til det blir skummende, ca. 15 minutter. Bruk paddelvedlegget og bland melet inn i gjærblandingen. Rør inn salt og fennikel. Bytt til eltekroken og elt deigen i 5 til 7 minutter. Ta deigen ut og legg den i en lett oljet bolle, og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen, dekk den til igjen, og la den heve en gang til til den er dobbelt så stor, ca. 45 minutter.
- 2Hell den hevede deigen ut på en arbeidsflate og del den i 8 baller på omtrent 85 gram hver. Plasser bollene på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la dem hvile i 20 minutter. På en lett melet arbeidsflate, kjevle ut bollene, og dryss med mel etter behov. Kjevle dem til 7-tommers sirkler. Forbered en varm kullgrill eller komfyrgrill. Pensle lett med olivenolje på sidene. Legg sirkelen med oljesiden ned på grillen. Brødene vil begynne å heve nesten umiddelbart. Når de er gyldne på den ene siden, snu dem og pensle igjen, og grill til de er brune. Ta dem av grillen og server varme.
- 3VARIASJONER: Calzone: Legg 2 til 3 spiseskjeer av en blanding av nyrevet Parmesan og grovmalt svart pepper, og brett over.
- 4Pizzas: Etter å ha snudd deigen, ha på en enkel tomatsaus laget med fersk basilikum og ristet hvitløk.
- 5Yields: 3/4 kopp