
Krydret søtpotetchips
oppskrift på sprø og krydret søtpotetchips, perfekte som sunn snacks eller tilbehør. enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- Peanøtt- eller vegetabilsk olje til steking (peanøttolje er best)
- 3 spiseskjeer kosher salt
- 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 1 spiseskje chilipulver
- En klype cayennepepper, eller etter smak
- 2 søtpoteter, vasket, skrubbet og tørket
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: dypfryertermometer, mandolinskjærer
- 2Hell olje i en tykkbunnet kjele til en dybde på 10 cm og varm opp til 180 grader Celsius. Legg bakepapir på et stekebrett.
- 3Bland salt, sukker, chilipulver og cayenne i en liten bolle og sett til side. Skjær søtpotetene i tynne skiver med mandolin og legg forsiktig i den varme oljen i porsjoner, pass på å ikke overfylle pannen. Friter til de er gylne rundt kantene, ca. 45 sekunder til 1 minutt, og legg dem over på det forberedte stekebrettet. Strø krydder over chipsene mens de fortsatt er varme, og la dem avkjøle til de er sprø. Ta chipsene opp fra stekebrettet og legg dem i en serveringsskål, og nyt umiddelbart mens de fortsatt er sprø!